tanti Anica din Galați

Cazul tanti Anicăi din Galați nu este unul singular în România în care aceasta se afla la vârsta la care ar fi trebuit să meargă la școală. În acea perioadă, în care aceasta era doar un copil, multe dintre familiile României preferau să își trimită adraslele la muncă, în detrimentul unei educații, pe care, multe dintre aceste familiii o considerau inutilă.

Nevoită să-și abandoneze studiile în copilărie, tanti Anica din Galați a avut parte de soarta descrisă mai sus. Cu toate astea, astăzi, la vârsta de 58 ani, aceasta a decis că e cazul să își reia studiile, dând dovadă de o voință de fier și de o motivație ieșită din comun, întorcându-se pe băncile școlii pentru a-și termina cele 8 clase.

Iată povestea acesteia, apărută inițial pe pagina de Facebook a celor de la E-Galați la Orizont:


Gogeanu Anica, tanti Anica cum îi spun doamna învățătoare și colegii, are 58 ani și este elevă în programul ADȘ primar, nivel III din proiectul Orizont. Tanti Anica este o femeie modestă, care locuiește în aceeași curte cu fratele său, în două camere sărăcăcioase, fără energie electrică. A eliminat becurile deoarece puținii bănuți nu-i ajung pentru a plăti facturile. Trăiește doar din ajutorul social de 140 lei/lună și pentru acești bănuți, în fiecare zi de miercuri, de la 4 la 7 seara, o găsim pe tanti Anica măturând, igienizând sălile de clasă din Școala Gimnazială nr. 1 Barcea împreună cu femeia de serviciu.
La școală este prezentă în fiecare zi, întotdeauna punctuală, dornică să termine opt clase. În fiecare săptămână întreabă când termină clasa a III-a, pentru că vrea să ajungă cât mai repede în clasa a VIII-a.
Tanti Anica este foarte silitoare, conștiincioasă, determinată și mereu cu teama de a nu se îmbolnăvi, ceea ce ar însemna să lipsească de la școală. După fiecare zi de cursuri își notează într-un caiet pe care-l poartă mereu în geantă o parte din notițele din clasă. Asta pentru a-i arăta surorii sale din Tecuci ce învață la orele de curs. Merge la Tecuci la sfârșit de săptămână iar lunea se întoarce la școală.
Într-una din zile a mers la farmacie și a cumpărat ,,pastile pentru ținere de minte’’, cum le numește tanti Anica, după ce a constatat că la o oră de matematică s-a cam încurcat la operațiile de înmulțire.
Tanti Anica, o femeie blândă, duioasă, veselă și uneori inocentă, este un exemplu demn de apreciat și de urmat de întrega comunitate și societate. Cu o poveste de viață impresionantă, tanti Anica demonstrează că atunci când îți dorești ceva cu adevărat, nimic nu te poate opri.
Îi dorim multă sănătate și putere să-și împlinească visul de a termina cele opt clase!

Noi o felicităm pe tanti Anica din Galați pentru voință!

#News