Minivacanță cu ocazia sărbătorilor de Paște 2024

Românii vor avea o minivacanță între 1 mai, de Ziua Muncii, și a doua zi de Paște, pe 6 mai

Paștele ortodox 2024, sărbătoare care comemorează Învierea lui Iisus Hristos, considerat Fiul lui Dumnezeu în religiile creștine, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare, cade duminică, pe 5 mai, potrivit digi24.ro.

În acest an, românii vor avea o minivacanță de șase zile, între 1 mai, de Ziua Muncii, și a doua zi de Paște, pe 6 mai.

Paștele ortodox este o sărbătoare cu dată variabilă, nu cu dată fixă, iar de la an la an ziua în care pică variază cu aproximativ două săptămâni. În acest an, Paștele ortodox cade pe data de 5 mai, în aceeași săptămână cu 1 Mai, zi liberă de la stat. Guvernul a decis ca bugetarii să aibă liber și în 2 mai, pentru a se face punte cu Paștele ortodox. Românii se vor bucura de șase zile libere în prima minivacanță din acest an, începând cu 1 mai, de Ziua Muncii, până pe 6 mai, când e sărbătorită a doua zi de Paște. Potrivit Ministerului Educației, elevii vor avea vacanța de Paște în perioada 27 aprilie – 7 mai.

În acest an, românii vor avea o minivacanță de șase zile, între 1 mai, de Ziua Muncii, și a doua zi de Paște, pe 6 mai.

În anul 2024, românii vor avea 20 de zile libere nelucrătoare, însă doar 13 zile vor fi în cursul săptămânii, restul fiind în zile de sâmbătă sau duminică. Din acest an au mai rămas zile libere pe: 1 mai (miercuri – Ziua Muncii), 3 mai (Vinerea Mare), 6 mai (luni – a doua zi de Paşte), 24 iunie (luni – a doua zi de Rusalii), 15 august (joi – Sfânta Maria), 25 şi 26 decembrie (miercuri şi joi – prima şi a doua zi de Crăciun). La acestea se adaugă 2 mai (joi), 16 august (vineri) şi 27 decembrie (vineri), zile libere pentru care Guvernul a decis să se facă „punte” şi să fie recuperate prin prelungirea programului de lucru. Celelalte sărbători legale rămase din acest an, 5 mai (prima zi de Paşte ortodox), 1 iunie (Ziua copilului), 23 iunie (prima zi de Rusalii), 30 noiembrie (Sfântul Andrei) şi 1 decembrie (Ziua Naţională a României) cad, în 2024, în zile de sâmbătă sau duminică.

Descinderi la un mare distribuitor de hrană pentru animale din județul Bihor