„Barna și Comp” și-a dat demisia

Cei 38 de parlamentari USR și-au înaintat în această dimineață demisiile din funcțiile de demnitari, pentru a nu beneficia de pensiile speciale, potrivit legii în vigoare.

„Timp de 4 ani USR a solicitat în Parlament eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor și a pensiilor speciale, le-am cerut și pentru aleșii locali. Timp de 4 ani, proiectul PLX282/2017, unul dintre primele proiecte ale USR din Parlament, ce viza eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost blocat și ținut în sertarele Parlamentului, tocmai pentru că vechea clasă politică nu își dorea în niciun chip ca acest deziderat de morală pentru societate să se realizeze. În această dimineață grupurile reunite ale USR din Senat și Camera Deputaților au decis cu unanimitate să ne înaintăm demisiile începând cu ultima zi a actualei legislaturi (n.r. 18 decembrie)pentru a arăta foarte clar că ceea ce promite USR este urmat de fapte concrete”, a afirmat Barna la Parlament.

Demisia lui Dan Barna

De asemenea, parlamentarii USR au solicitat să se organizeze un Birou Permanent reunit pentru că miercuri, 25 noiembrie, să se organizeze un plen pentru a adopta legea pensiilor speciale.

„Mâine putem închide acest subiect. Aborgăm regulamentul privind pensiile speciale, astfel încât să vă sustineți declarațiile cu fapte concrete”, a afirmat Dan Barna.

De ce  votul din 6 decembrie este important

„A fost un angajament pe care Ludovic Orban și PNL l-au luat în acel pact prin care a susținut învestirea Guvernului,  și care este trecut la punctele nerespectate ale acestui executiv. De aceea este important ca pe 6 decembrie oamenii să iasă la vot, iar USR să fie o forță care să asigure adoptarea unor astfel de legi morale pentru cetățeni.

Demisii și de la social-democrați

După anunțul făcut lunii de către USR, cu privire la această demisie, se pare că și alți politicieni au luat în calcul această metode de a renunța la pensiile speciale. Astfel, luni, liderul PSD, Marcel Ciolacu și-a anunțat demisia, pentru ultima zi de mandat, iar marți, un alt social-democrat, Marius Budăi a făcut același demers.

„Refuz pensia specială de parlamentar. Îmi voi da demisia în ultima zi de mandat, astfel încât să nu întrunesc condiția legală pentru acordarea pensiei speciale. Cum m-aș putea uita în ochii părinților și bunicilor noștri dacă aș primi o astfel de pensie specială? Ca deputat am votat în Parlament toate inițiativele legislative prin care se anulau, se tăiau sau se supraimpozitau pensiile speciale. Mereu a apărut un obstacol, un blocaj. PNL ar fi putut da pe loc o ordonanță de urgență prin care supraimpozitarea pensiilor speciale ar fi intrat imediat în vigoare. Nu au făcut-o pentru că sunt demagogi și, de fapt, tânjesc la aceste pensii NEMERITATE! Eu nu sunt așa! Refuz pensia specială din respect pentru toți pensionarii din Botoșani și din România.”, a scris fostul ministrul al Muncii, pe Facebook.

Rămâne de văzut dacă se va și concretiza acest anunț.

Citește și: Rareș Bogdan: „Un demers absolut politicianist, absolut propagandistic”

#News