Nicușor Dan renunță la polițiștii locali care îl păzeau

Primarul General al Capitalei Nicușor Dan face primele restructurări din cadrul Poliției Locale, începând cu agenții din Primăria Generală. Potrivit informațiilor, primarul a ales să renunțe la cei cinci polițiști locali care păzeau palierul pe care este situat biroul său, eliminându-i chiar și pe cei care, până ieri, îi păzeau acestuia ușa. Astfel, dintr-un număr total de 27 de agenți locali, Nicușor Dan a ales să păstreze numai zece dintre ei.

Ce spune comunicatul Primăriei Generale?

„Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a avut astăzi (marți – n.r.) o întâlnire de lucru cu directorul general al Poliției Locale București, pentru eficientizarea activității acestei instituții din subordinea Primăriei Generale. În cadrul întrevederii, s-a discutat despre operaționalizarea sprijinului pe care Primăria Municipiului București îl acordă Gărzii de Mediu în combaterea încălcărilor de mediu din Capitală. În acest scop, 20 de polițiști locali vor începe foarte curând să participe la acțiuni din teren, în patrule mixte cu personalul Gărzii de Mediu, pentru a depista și sancționa încălcarea legislației din acest domeniu”, anunță Primăria Generală a Capitalei.

Ce spune Nicușor Dan?

„Este nepotrivit ca o Primărie, unde cetățenii trebuie să aibă acces pentru rezolvarea problemelor curente, să fie păzită ca o cetate. Am promis că voi folosi personalul din instituțiile aflate în subordinea Primăriei la activități cu adevărat utile bucureștenilor. De acum, 20 de polițiști locali vor fi pe teren, împreună cu personalul de la Garda de Mediu. Sunt convins că vor face o treabă excelentă și își vor putea îndeplini misiunea de a asigura o viață mai bună cetățenilor. Eu, personal, nu am nevoie de pază la ușă, iar Primăria nu trebuie să fie o fortăreață, ci o instituție deschisă, cu activitate transparentă”, este de părere Nicușor Dan.

Citește și: Nicușor Dan, despre spitale, nu despre catedrale

#News