Partidul Ecologist Român (PER) face acuzații grave la adresa principalelor trei partide înscrise în lupta pentru primăria Capitalei. PER acuză un complot politic al partidelor parlamentare din cadrul Biroului Electoral de Circumscripție București, după ce candidaturile „ecologiștilor” au fost respinse pe motivul absenței unei semnături, cea a președintelui filialei, care este totodată și președintele partidului.

„Candidaturile Partidului Ecologist Român pentru Primar al municipiului București și pentru consilieri ai CGMB au fost respinse dintr-un motiv nemaiîntâlnit: documentele au fost semnate de către reprezentantul legal al partidului și NU de către președintele filialei București. Mai mult, reprezentanții Biroului Electoral București nici nu au fost curioși să știe, totuși, cine este președintele filialei PER București! Ar fi putut afla, stupefiați, că tot președintele partidului «se ocupa»! Când semnătura reprezentantului legal al unui partid nu mai este luată în calcul, atunci este clar ordin pe unitate! Nu se mai ține cont de legi, nu se mai ține cont de nimic!

Și mai este un complot ordinar al partidelor parlamentare care nu mai lasă pe nimeni să intre în cursă, prin reprezentanții lor!

Caută tot felul de motive puerile ca să respingă candidaturile!

Sau chiar putem vorbi de câteva cazuri în care unii judecători ce compun birourile de circumscripție electorale de sectoare, în speța pe București, care nu cunosc elemente de bază din legislația electorală, nu înțeleg semnificația unui Statut girat de Tribunalul București, un Congres Extraordinar de alegeri interne privind forurile de conducere ale unui partid, motiv pentru care ar trebui să plece acasă! Dacă au primit comenzi, să-și asume public rolul de slugi! Dacă au fost amenințati de cineva, să vorbească! Este de neacceptat ce se întâmplă!

PSD, PNL și USR au făcut front comun la București și împiedică partide cu potențial să intre în cursa electorală! Să vă fie rușine, «democraților»!”, arată PER, conform Știri pe surse.

Reamintim că pe 24 august se vor finaliza listele tuturor candidaților la alegerile locale din 27 septembrie, iar în 28 august începe campania electorală, care se va termina pe 26 septembrie 2020, la ora 7.00, conform Autorității Electorale Permanente.

Citește și: Instanța a decis. Contestațiile făcute de Daniel Florea au fost respinse

#News