Liviu Dragnea la Galați - Foto: Iulia Kelt

Dacă s-ar face un top al celor mai insistenți oameni din România, Liviu Dragnea ar avea toate șansele să ocupe un loc fruntaș, dacă nu chiar primul loc. Astfel, avocații acestuia au invocat în cursul zilei de astăzi o excepție la Curtea de Apel București, prin care reclamă compunerea nelegală a completului de judecată. Mai pe larg, avocații fostului lider PSD au susținut că instanța are competență de contestație, nu de apel.

„Invocă excepția nelegalei compuneri a acestei instanțe. E o instanță de contestație și nu una de apel. Nu s-au respectat regulile repartizării aleatorii. Dacă era bifat coeficientul de indexare a apelului în loc de contestație cauza ajungea la un complet de apel legal format. S-a trecut peste principala calificare făcută de noi, respectiv că în mare parte e apel și în subsidiar contestație. Calificați această acțiune că apel și trimiteți la repartizare aleatorie din nou”, a declarat avocatul Corneliu Popescu.

La rândul ei, avocata Flavia Teodosiu, a spus: „Calea de atac nu putea fi catalogată nicicum drept contestație și cerem admiterea excepției.”

Cu toate astea, reprezentantul DNA pare să nu fie de acord cu cele invocate de avocații lui Liviu Dragnea, opunându-se contestației.

Dragnea: „Sunt o persoană privată de libertate…”

„Sunt o persoană privată de libertate şi nu privativă de libertate, aşa cum l-am auzit pe domnul procuror că a spus în faţa dumneavoastră. A doua remarcă e că am auzit că dumnealui consideră un drept fundamental al CEDO din vreo subspecie a dreptului. Asta arată a mentalitate ca a unui ministru de tristă amintire, care spunea că în România drepturile reprezintă un moft. Spun ce am mai spus. Am fost trimis la puşcărie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la închisoare de un complet nelegal. Avocatul a arătat că România e parte la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care e clară şi fără echivoc. Am fost trimis la închisoare prin nerespectarea legii şi, dacă voi fi menţinut în închisoare prin încălcare brutală a drepturilor omului, înseamnă că în România justiţia nu rezistă la presiuni politice. Spre că veţi adopta o decizie prin care să nu se menţină nerespectarea CEDO sau a legilor ţării”, a spus Liviu Dragnea în sala de judecată.

Citește și: Klaus Iohannis este împotriva traseismului politic

#News