Orban PNL
Ludovic Orban

Citirea moțiunii de cenzură, de joi, din Parlamentul României i-a creat o stare de nervozitate premierului liberal Ludovic Orban, care a ținut să facă câteva precizări legate de „minciuna gogonată de la cap la coadă”, dar și de tot ceea ce poate însemna o posibilă cădere a guvernului, în perioada de criză în care se află România, din cauza epidemiei de Covid-19.

„Nu le este rușine baronilor PSD să scrie așa ceva într-o moțiune de cenzură, că am luat bani de la investițiile pe apă și canal, în condițiile în care nu au fost în stare să semneze contractul de finanțare?! (…) Mă lăsați să termin!?

Este o minciună gogonată de la cap la coadă, iar ideea de a depune o moțiune de cenzură în situația în care se află România arată iresponsabilitate, o sfidare a interesului fundamental pe care îl are România astăzi. Cum să lași țara fără guvern, când ne luptăm cu pandemia, ne confruntăm cu criza economică și trebuie să implementăm planul de relansare economică?

Noi trebuie să pregătim anul școlar. Noi trebuie să pregătim programul prin care să putem accesa facilitate de reziliență și recuperare. Noi trebuie să negociem acordul de parteneriat cu UE privitor la bugetul care este alocat României pe 2021-2027, ca să nu mai vorbesc despre celelalte probleme. Să depui o moțiune de cenzură înainte de alegerile parlamentare arată aventurism politic, arată că acest partid nu a învățat nimic”, a spus Ludovic Orban, în Parlament.

Vineri, se va întruni CEx-ul social-democraților, în care va fi stabilit calendarul de vot al moțiunii de cenzură. „Noi ne dorim să votăm cât mai repede, pentru că în momentul acesta, orice zi în plus cu Guvernul Orban e o pierdere pentru țară, atât sanitar, cât și economic. Deci sperăm ca vineri să avem un calendar care să fie în linie cu această dorință”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

Citește și: Moțiunea de cenzură nu trece. Argumentele lui Emil Boc

#News