Dacă până acum, calendarul moțiunii de cenzură reprezenta încă o necunoscută, iată că astăzi, purtătorul de cuvânt al social democraților, Lucian Romașcanu declară că vineri va fi ziua cea mare pentru PSD, în cursul acelei zile stabilindu-se toate detaliile aferente respectivului calendar de vot, în ceea ce privește moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

„S-a decis ca vineri să existe un alt Comitet Executiv Național. Principalul subiect: va fi stabilit calendarul de vot al moțiunii de cenzură. Noi ne dorim să votăm cât mai repede, pentru că în momentul acesta, orice zi în plus cu Guvernul Orban e o pierdere pentru țară, atât sanitar, cât și economic. Deci sperăm ca vineri să avem un calendar care să fie în linie cu această dorință”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

Lucial Romașcanu, de părere că moțiunea de cenzură respectă normele legislative

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PSD a mai declarat că decizia PNL de a nu mai apela la CCR este una de bun augur, întrucât în Constituția României nu ar exista o delimitare clară între acțiunile ordinare și cele extraordinare.

„Se pare că și PNL a realizat acest lucru, având în vedere că Ludovic Orban a anunțat că nu se vor mai adresa Curții deocamdată. În Constituție nu se face diferența între acțiunile întreprinse într-o acțiune ordinară sau extraordinară. Este extraordinară doar prin nume, ea este o altă sesiune a Parlamentului, iar vacanța este suspendată în această perioadă. Deci în momentul în care depunem moțiunea, o facem cu legea de partea noastră”, a mai spus acesta.

Citește și: PNL așteaptă decizia PSD. CCR sau nu?

#News