Ludovic Orban

Potrivit surselor, consilierul premierului Ludovic Orban, Virgil Gurău ar fi sugerat că PNL stă în expectativă, așteptând decizia PSD cu privire la moțiunea de cenzură. Dacă într-o primă instanță, premierul Orban părea hotărât să facă apel la CCR, se pare că ulterior s-ar fi răzgândit, luând decizia să acționeze abia după ce decizia PSD va fi una ferm conturată.

Potrivit lui Virgil Gurău, în momentul de față în PNL ar exista discuții aprinse cu privire la viitor, atât din punct de vedere al moțiunii de cenzură, cât și referitor la situația deloc ușoară prin care se trece în acest moment, în contextul pandemiei, cât și a crizei economice.

PNL așteaptă…

„Să vedem ce o să facă PSD, după care vom acționa ca atare. Așa cum am spus întotdeauna, noi suntem într-o perioadă foarte grea și ne interesează să rezolvăm multe lucruri, avem multe hotărâri de luat. Vom vedea ce hotărăște PSD și, în funcție de ce mișcare face, vom reacționa și noi”, a spus Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban.

În cealaltă tabără, a social democraților, nimeni nu pare îngrijorat de o eventuală decizie a CCR.

„Dacă PNL o să depună până nu stabilim noi calendarul, va trebui să ținem cont de acest lucru. Nu așteptăm nicio decizie a CCR, dacă nu avem o sesizare la CCR. (…) Este corect constituțional, pentru că sesiunea extraordinară nu este o anexă a sesiunii ordinare. Sesiunea extraordinară are un statut de sine stătător. (…) Fiecare sesiune în sine are un statut special. Spune că se poate depune o moțiune pe sesiune. Fiecare sesiune are o structură independentă. (…) Nu avem un text care să ne spună când să votăm”, a spus Robert Cazanciuc.

Citește și: Cazanciuc crede cu fermitate că moțiunea de cenzură este constituțională

#News