Traian Basescu

Fostul președinte Traian Băsescu, de altfel, actual europarlamentar, a declarat că n-ar fi candidat, caz în care, în locul susținerii lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, liberalii ar fi ales să meargă pe mâna lui Rareș Bogdan. În opinia lui Băsescu, acesta ar fi fost varianta ideală, însă cum în momentul de față nu se mai pune problema unei candidaturi a lui Bogdan, Băsescu se simte încrezător în forțele proprii. Cu toate că sondajele o arată câștigătoare pentru a doua oară pe Gabriela Firea de care, fostul președinte, pare să uite.

Nicușor Dan, mai ușor de bătut ca Rareș Bogdan – sugerează Băsescu

„Vă asigur că n-aș fi candidat dacă era Rareș Bogdan candidat pentru că îl consider un candidat cu forță, care ar fi putut să câștige, dar Nicușor Dan nu îmi dă nicio garanție că singur (…), fără sprijinul PMP, poate câștiga. PMP este la 8-10% în București de la înființare și până la ultimele alegeri. Deci nu poți lipsi un candidat de 8-10 procente. (…) Aproximez că o să câștig Primăria Capitalei”, a spus Traian Băsescu.

Caz în care se întreba cineva de ce vrea Băsescu un mandat la Primăria Capitalei, răspunsul nu este „pentru că nu are job”, după cum chiar acesta afirmă. Potrivit acestuia, își dorește să demonstreze că încă poate.

„Eu nu vin la București pentru că n-am job. Sunt europarlamentar, mai am patru ani de mandat, extrem de bine plătiți față de salariul de la Primăria Capitalei și cu un confort al programului indiscutabil mult mai bun decât programul unui primar al Capitalei. Dar simt nevoia să revin în administrație și să fac ceva pentru București. (…) Vreau să revin în administrație și să demonstrez încă o dată că în București se pot face foarte multe. (…). Eu am o problemă, în modul cel mai sincer. Problema mea este că, atunci când le-am cerut, bucureștenii mi-au dat al doilea mandat din primul tur, mi-au dat Consiliul general și, în noiembrie, eu am plecat la Cotroceni, după șase luni. Am simțit-o ca pe o obligație morală, să las confortul de la Bruxelles și banii de la Bruxelles. Dacă bucureștenii o vor accepta, bine, dacă nu, nu. Eu am ce să fac și sunt foarte bine plătit acolo”, a mai spus fostul șef al statului.”, a mai spus Băsescu.

Citește și: Băsescu: „Riscăm să fim într-un dezastru”

#News