Un turist din Polonia, mort în Făgăraş

Şeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, a declarat că echipele de salvamontişti au încercat să îl resusciteze pe bărbat, dar turistul nu a putut fi resuscitat.

Un turist din Polonia a murit în timpul unei drumeţii în Masivul Făgăraş. Echipaje ale Salvamont şi un elicopter SMURD au intervenit dar bărbatul, care a făcut un stop cardiac, nu a putut fi salvat. Deoarece legea nu dă voie elicopterului SMURD să preia cadavrul, acesta a plecat. Echipaje ale Salvamont din două judeţe au rămas să care pedestru trupul neînsufleţit, potrivit g4media.ro.

Salvamontiştii atrag atenţia asupra vidului legislativ şi asupra faptului că, pentru recuperarea trupului neînsufleţit, zona Masivului Făgăraş a rămas neacoperită pentru mai multe ore.

Un turist din Polonia a murit, vineri după-amiază, după ce a făcut un stop cardio-respirator în timp ce se afla pe munte, în Masivul Făgăraş, împreună cu un grup de persoane. Bărbatului i s-a făcut rău în timp ce se afla între zonele Trei Paşi de Moarte şi Nerlinger din Făgăraş,  loc aflat la intersecţia dintre judeţele Braşov, Sibiu şi Argeş. Apelul a intrat în sistemul 112 prin releul din judeţul Braşov, dar au intervenit salvamontiştii din Argeş şi Sibiu, aflaţi în zona Bâlea, care erau cel mai aproape de locul incidentului. 

Şeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, a declarat că echipele de salvamontişti au încercat să îl resusciteze pe bărbat, acolo intervenind şi un elicopter SMURD, dar turistul nu a putut fi resuscitat.

”Elicopterul SMURD nu are voie să ia decedaţi la bord, chiar dacă acea victimă moare în timpul acţiunii de salvare (!!!). Aşa că elicopterul pur şi simplu a plecat, iar noi am suplimentat salvatorii montani pentru a transporta corpul turistului de sub Nerlinger până la drumul Transfăgărăşan, în vederea preluării de către IML. Urmare acestei măiestre proceduri, rugăm turiştii să aibă grijă să nu se accidenteze în această seară, întrucât atât patrula argeşeană, cât şi cea sibiană sunt în acţiune până la miezul nopţii. Mulţumim pentru înţelegere!”, au scris, pe Facebook, reprezentanţii Salvamont Argeş. Şeful Salvamont România a precizat că acţiunea de recuperare a cadavrului durează câteva ore, timp în care zona Bâlea rămâne neacoperită din punctul de vedere al intervenţiilor salvatorilor montani, toată situaţia fiind cauzată de prevederile legislative. Zece persoane suspectate de trafic de migranţi, arestate în Alba