Foto: Digi24

În cursul zilei de astăzi, premierul Ludovic Orban împreună cu ministrul Transporturilor Lucian Bode au participat la inaugurarea lucrărilor la autostrada de centură a Bucureștiului. Inaugurarea s-a petrecut în mod atipic, cu fast și cu artificii multicolore.

Într-o declarație de presă, premierul Ludovic Orban a declarat că își dorește ca până la sfârșitul anului, lucrările să fie începute pe toate cele trei tronsoane, aferente zonei de sud.

„Bucureștiul are nevoie de autostrada de centura nu de azi, nu de ieri, de cel puțin 15 ani. Această autostradă de centura este vitală pentru București. Pe toate tronsoanele autostrăzii de centură suntem în progres de la preluarea guvernării. Dacă ne mai lasă unii cu contestațiile, care nu fac decât să boicoteze ritmul de construcție a infrastructurii de transport, vom semna până la sfârșitul anului toate contractele de proiectare și execuție pe cele 4 tronsoane de nord. Am încredere că vor începe lucrările pe toate cele 3 tronsoane din zona de sud până la sfârșitul anului”, a spus premierul Ludovic Orban, aflat la inaugurare.

Citește și: Klaus Iohannis, declarații despre planul național de redresare și reziliență

La rândul său, ministrul Transporturilor Lucian Bode a declarat că în cursul zilei de astăzi s-a semnat un contract de proiectare și execuție pentru 4.5 km din autostrada de nord. Contractul a fost semnat cu o companie românească.

„La lotul 4, astăzi am semnat contractul de proiectare și execuție cu o companie românească pentru cei 4,5 kilometri din autostrada de nord a Bucureștiului. E un tronson care va fi realizat în 30 de luni. Sfârșitul anului 2022 sunt convins că ne va găsi cu acest obiectiv finalizat. Avem obligația să închidem toate aceste obiective de investiții din regiunea București-Ilfov, care din lipsa implicării guvernelor anterioare, care au menținut Capitala în coadă. Vreau să ștergem aceasta rușine de pe fața României și de aceea nu vom tolera nicio încercare de boicotare”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

Citește și: Violeta Alexandru, noi simplificări în procesul de pensionare

#News