Petiție pentru demiterea primarului Clotilde Armand

Situația mizeră, la propriu, în care se află Sectorul 1, ca urmare a neridicării gunoiul menajer și transformarea acestuia într-un adevărat focar de infecție, a determinat-o pe avocata Flavia Teodosiu să creeze o petiție online, prin care primarul Clotilde Armand să fie demis, prin referendum, după numai două luni de mandat

„La această situație s-a ajuns după ce firma de salubritate a refuzat să mai strângă gunoiul, ca urmare a facturilor neplătite de Primăria Sectorului 1, în valoare totală de circa 100 milioane lei. Urmarea acestei acțiuni a fost amendarea cetățenilor de către Poliția Locală (cu amenzi până în 5.000 lei), lucru care a stârnit revolta populară”, potrivit luju.ro

Citește și: Clotilde Armand: „Am supărat o mare companie de salubrizare”

Conform art 162 din Codul Administrației Publice, mandatul primarului încetează ca urmare a rezultatului unui referendum local având ca obiect demiterea acestuia, în acest caz fiind „încălcarea flagrantă a dispozițiilor legale impuse de normele sanitare și de mediu”. Potrivit procedurii prevăzute la art. 144 și 145, care se aplică în mod corespunzător, „Referendumul se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de cel puțin 25% din numărul cetățenilor cu drept de vot înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială”.

În petiția avocatei Flavia Teodosiu, motivele pentru care se dorește demiterea lui Clotilde Armand sunt:

„1. Nesocotirea de către aceasta a intereselor generale ale colectivităţii locale şi a neexercitării atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, în sensul în care, timp de peste două luni, a determinat împiedicarea colectării deșeurilor/gunoiului menajer din sectorul 1, generând, în plină pandemie şi criza epidemico-sanitară de virus SARS-COV 2, reale focare de infecţie, punând astfel în pericol sănătatea publică.

2. Încălcarea flagrantă, cu ştiinţa, a dispoziţiilor legale impuse de normele sanitare şi de mediu.

Pentru demararea acestui demers ne sunt necesare aproximativ 65.000 de semnături. Greu, dar nu imposibil. Cetăţenii responsabili ai Sectorului 1 se pot manifesta în mod legal pentru apărarea drepturilor şi intereselor proprii.”, se arată în petiție.

Citește și:  Clotilde Armand intră în conflict cu Nicușor Dan

#News