Ulise Toader

Candidatul la primaria Sectorului 3, Ulise Toader susține că, în realitate, locuitorii sectorului ar plăti o taxă de gunoi de 11 ori mai mare comparativ cu Sectorul 6, totul sub imperiul minciunii și a înșelăciunii. Potrivit acestuia, actuala administrație le-ar da cetățenilor de înțeles că nu se plătește taxă de gunoi, deși în realitate, situația ar sta mult mai rău decât în multe dintre sectoarele Capitalei.

Povestea… de la începuturi

„La propunerea și cu susținerea lui Robert Negoiță, prin Hotărârea 357/14.08.2018 a Consiliului Local al Sectorului 3, s-a înființat Direcția Generală de Salubritate Sector 3, ca serviciu public de interes local, în vederea prestării serviciului public de salubrizare în Sectorul 3 al Capitalei, care are în componență: 6 direcții (inclusiv cea generală), 8 servicii, 16 birouri și 9 compartimente deservite de 1.498 de salariați.De asemenea , cu aceeași actori în rolul principal, prin Hotărârea 240 / 2017 , a fost înființată și Societatea SD 3 Salubrizare și Deszăpezire SRL, cu scopul de a presta tot servicii de salubrizare în sectorul 3 ! Acest SRL are ca asociat unic Consiliul Local al Sectorului 3. Societatea este administrată de un Consiliu al Asociaților format din 7 membri și are în componență: 1 direcție generală, 1 departament, 11 servicii, 6 birouri și un consilier al președintelui Consiliului Asociaților, cu 350 de angajați. Așadar, cele două societăți în care sunt aproximativ 1900 de angajațl, au cheltuit în mandatul lui Negoiță, doar anul trecut, comparativ cu sectorul 6, mai mult cu 73,44 de milioane de euro, având în vedere că sectorul 6 are o suprafață mai mare decât sectorul 3, cu aproape 6 km pătrați. Toți acești bani sunt din banii dvs. Ce s-ar fi putut face cu 74 de milioane de euro ?!O comparație destul de interesantă este și aceea că organigrama Primăriei Sectorului 6 are 248 de posturi, pe când cea a Primăriei Sectorului 3 are 1.303 persoane!”, a declarat Ulise Toader.

Ulise Toader susține că banii sunt gestionați prost – intenționat

Subliniind aberația, Ulise Toader adaugă faptul că acești bani ar fi putut fi folosiți în scopuri cu adevărat utile, ca de exemplu sănătate, învățământ, protecție socială sau construirea de creșe, grădinițe și azile pentru bătrâni.

„Pentru salubritate, Primăria Sectorului 3 are angrenate 1.848 de posturi și 7 membri CA, pe când Primăria Sectorului 6 are un contract de prestări servicii. Cheltuite efectuate de Primăria Sectorului 3 pe ultimii 4 ani ar ajunge Primăriei Sectorului 6, care au avut o medie de 83.471.542 lei/ an,circa 10,8 ani!Această marotă cu taxa zero la gunoi manipulează mare parte a populației sectorului prin faptul că le induce ideea că nu plătesc taxă de gunoi ! În realitate, cetățenii sectorului 3 plătesc pentru aceste servicii de aproape 11 ori mai mult față de sectorul 6, ca exemplu! Câte nu se puteau face cu banii cheltuiți nejustificat numai pe ultimii 4 ani, respectiv 567.584.721 lei (118,25 milioane de euro)! Câtă nevoie este de bani în domeniul protecției mediului, sănătății, învățământului, protecției persoanelor cu dizabilități! În sector sunt necesare creșe, grădinițe, azile de stat pentru copiii, și părinții și bunicii noștri. Centre de monitorizare și ajutor social, mai ales pentru cei care nu au pe nimeni în familie.”, a completat acesta.

Ulise Toader candidează, la rândul său, la alegerile locale din toamnă, din partea Partidului Puterii Umaniste (social-liberal). Acesta își dorește să devină primarul Sectorului 3.

Citește și: Firea, despre Ponta și Negoiță: „Nu mă așteptăm, dar luăm lucrurile ca atare”

#News