Prefectura Capitalei se răzgândește: restaurantele pot rămâne deschise până la ora 23:00

Ora de închidere a restaurantelor din Capitală coincide cu ora de start a restricțiilor de noapte

Restaurantele pot rămâne deschise până la ora 23:00, anunță Prefectura Capitalei, într-un comunicat, potrivit Mediafax. Dacă într-o primă instanță, barurile, restaurantele, sălile de spectacol și sălile de jocuri de noroc aveau voie să rămână cu porțile deschise doar până la ora 21:00, cu începerea programului nu mai devreme de ora 6:00, noile dispoziții anunță că în comunicatul inițial remis de Comitetul Municipiului București pentru Situatii de Urgență din data de 22 ianuarie, s-ar fi strecurat o greșeală.

Comunicatul transmis, astăzi, de Prefectura Capitalei

„Instituția Prefectului – Municipiul București informează că, în cuprinsul Hotărârii nr.2 din 22.01.2021 adoptată de Comitetul Municipiului București pentru Situatii de Urgență, s-a constatat o eroare materială în ceea ce privește intervalul orar în care este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor, fiind înscris, în mod eronat, intervalul 06.00-21.00. În Anexa nr.3 a H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, este prevăzut orarul 06.00- 23.00, ca interval în care este permisă activitatea restaurantelor și cafenelelor”, se arată într-un comunicat al Prefecturii, de astăzi, potrivit sursei citate anterior.

Totuși, unde e greșeala?

Reamintim că România se află încă sub incidența restricțiilor de noapte, în contextul pandemiei, ora maximă de intrare în casă a cetățenilor fiind 23:00. Astfel, în aceste condiții, prima oră anunțată de autoritățile din Capitală, cu privire la programul de închidere a restaurantelor, barurilor, teatrelor și a sălilor de jocuri de noroc părea una potrivită, în contextul dat, orice locuitor al Capitalei având timp suficient să ajungă acasă, chiar și în eventualitatea în care beneficia de „ultima comandă”, luând în calcul dimensiunile Capitalei și timpul necesar de a ajunge din punctul A în punctul B. Autoritățile pasează responsabilitatea în cârca locuitorilor Capitalei.

Citește și: București: Restaurantele și teatrele vor fi redeschise. O parte dintre restricții, anulate