Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Șase sate din România s-au înscris în competiția Best Tourism Villages, o inițiativă a Organizației Mondiale a Turismului, a anunțat Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT).

Potrivit unui comunicat al MAT, este vorba despre Biertan (județul Sibiu), Ciocănești (județul Suceava), Costești (județul Vâlcea), Eibenthal (judetul Mehedinți), Rășinari (județul Sibiu) și Râu Sadului (județul Sibiu).

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului s-a arătat încrezător, declarând că toate cele șase sate înscrise se vor bucura de succes

România se poziționează foarte bine la nivel internațional, din punct de vedere al turismului rural, respectiv al agroturismului! Tradițiile noastre, meșteșugurile populare, precum și diferitele obiceiuri gastronomice și de trai sunt elemente definitorii pentru o experiență de vacanță cu adevărat autentică. Prin urmare, am încredere că localitățile înscrise în cadrul competiției Best Tourism Villages, organizată de către Organiziația Mondială a Turismului, se vor bucura de succes”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

În prima etapă a concursului, candidaturile au fost evaluate de către specialiștii MAT, pe baza informațiilor transmise de aplicanți

În încheierea procesului, va fi stabilit un punctaj pentru fiecare sat care a intrat în competiție.

Potrivit ministerului, în prima fază a concursului, cererile au fost evaluate de către specialiștii MAT, pe baza informațiilor transmise de către solicitanți.

Astfel, s-au avut în vedere criteriile de eligibilitate și selecție, conform îndrumărilor oferite de UNWTO, precum și fotografiile și videoclipurile de prezentare a destinațiilor, anexate la înscrieri. De asemenea, au fost demarate verificări în teren, pentru a se stabili conformitatea datelor transmise, iar la finalul procesului se va stabili un punctaj pentru fiecare sat care s-a înscris în concurs.

Regulamentul competiției prevedea că primele trei sate care au acumulat cele mai mari punctaje sunt propunerile României pentru concursul derulat de UNWTO, la nivel mondial.