Senatorul Alfred Laurențiu: PSD a sprijinit și va sprijini necontenit parcursul european al Republicii Moldova

Alfred Laurențiu Mihai subliniază că la 32 de ani de la semnarea declarației de suveranitate, Republica Moldova primește statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Senatorul Alfred Laurențiu Mihai transmite felicitări Moldovei și Ucrainei pentru faptul că au primit statutul de țări candidate la aderarea la Uniunea Europeană, subliniind că PSD a sprijinit și va sprijini necontenit parcursul european al Republicii Moldova. Într-o postare pe pagina de Facebook, senatorul PSD afirmă că România va susține cele două state pe parcursul integrării la fel cum a făcut-o și în demersul de a obține statul de state candidate.

Senatorul Alfred Laurențiu Mihai mai subliniază că la 32 de ani de la semnarea declarației de suveranitate, Republica Moldova primește statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană

Acest lucru va însemna că Republica Moldova cât și Ucraina vor fi luate sub aripa protectoare a UE, reprezentând un semnal clar că există o perspectivă europeană concretă pentru aceste state. Mai mult decât atât, se vor intensifica fondurile de pre-aderare, pentru reforme, va crește interconectarea energetică și piața de desfacere se va armoniza la standardele Uniunii Europene, a mai afirmat senatorul Alfred Laurențiu Mihai.

„Acum rămâne de văzut cât de pricepute sunt cele două state să se folosească de acest moment. Adevărul este că statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană este un prim pas oficial pe drumul către aderarea la UE – dar acel drum poate fi lung și anevoios și nu există nicio garanție că un candidat va fi în cele din urmă acceptat. României, de exemplu i-au trebuit 12 ani din anul 1995, atunci când a primit statutul de țară candidată până în 2007 atunci când a devenit stat membru UE cu puteri depline”, a scris senatorul PSD, pe Facebook.

Potrivit senatorului PSD, pentru românii de pe cele 2 maluri ale Prutului este o bucurie în plus, și anume aceea că în sfârșit, într-o perioadă scurtă de timp, vor reuși în sfârșit să fie împreună, să nu mai aibă granițe, prin integrarea Moldovei în marea familie europeană.

Alfred Laurențiu: „Este o necesitate urgentă pentru români să reducem prețul carburanților”