Leluț Vasilescu/ Sursa: Facebook
Leluț Vasilescu/ Sursa: Facebook

Doliu în rock-ul românesc: a decedat Leluț Vasilescu, fostul toboșar al trupei Compact. Muzicianul s-a stins din viață ieri seară, la vârsta de 66 de ani, după ce s-a luptat mult timp o afecțiune gravă.

Leluț Vasilescu a fost și cetăţean de onoare al orașului Câmpia Turzii. Dorin Lojigan, primarul orașului, a dat tragica veste, printr intermediul unui mesaj postat pe contul de Facebook.

Edilul din Câmpia Turzii: ”În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generații întregi le-au fredonat și de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare”

Am aflat cu profundă tristețe despre trecerea la cele veșnice a unui om extraordinar și un muzician desăvârșit, prietenul meu, Leluț Vasilescu. Membru fondator al trupei Compact, Leluț Vasilescu a avut o carieră de succes și o viață frumoasă de familie. În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generații întregi le-au fredonat și de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare”, a transmis Dorin Lojigan.

Gheorghe Gheorghiu: ”Leluț Vasilescu a fost legenda de la Compact”

Un mesaj înduioșător a transmis și Gheorghe Gheorghiu, amintind mai mulți muzicieni care au trecut în neființă.

Câte amintiri, câtă durere! Megastarule, să duci veselia în Ceruri cu tobele tale magice. Ai cu cine să faci SUS echipă, genialii Compact Leo Iorga, Teo Peter și Emil Laghia. Mulțumim, Leluț Vasilescu, legenda de la Compact”, a scris acesta.

În 1981, Leluț Vasilescu s-a alăturat formației Compact, unde a stat în spatele tobelor până în anul 2017.