Costel Alexe
Costel Alexe / Guvernul României

Nu știu exact ce se întâmplă cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, însă ceea ce observ cu ochiul liber este că în ultima perioadă (ultimele luni, ca să fiu mai precisă), pare să nu se mai prezinte chiar atât de interesat de problemele ministerului pe care îl conduce. Recunosc, la început, acesta mi-a creat un sentiment de încredere, de confort, dacă îmi permiteți. În prezent, situația se prezintă a fi ușor diferită.

Ca drept dovadă, cu toate că inundațiile din țară împlinesc peste o săptămână de la debutul acestora, Costel Alexe convoacă abia acum Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență, vizând zona de nord, cea mai afectată de viituri.

„În urma evoluției situației hidrometeorologice din nordul țării, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a convocat astăzi (miercuri – n.r.), la sediul MMAP, Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență (CMSU)”, se arată într-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

În ceea ce privește statisticile mai mult sau mai puțin oficiale, până în prezent, pompierii au evacuat apa din 387 case, 578 de curți și 219 beciuri. Din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin și Maramureș, au fost evacuate 71 de persoane care, ulterior, au fost relocate în spații puse la dispoziție de autoritățile locale, iar acolo unde s-a putut, la rudele acestora.

Ceea ce ne arată că situația este una gravă și nu este gravă de ieri, de azi, ci de peste o săptămână. Așadar, revin cu întrebarea: de ce acum? De ce nu PÂNĂ ACUM? Există, oare, o marjă peste care se covoacă Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență?

„Din nefericire, în ultimele două zile, 3 persoane luate de viitură au decedat. Evenimentele s-au produs în județele Bihor, Suceava și Vaslui, acolo unde, din cauza precipitațiilor abundente, nivelul apei a crescut rapid și s-au produs inundații”, mai transmite IGSU.

Citește și: Planeta e mai verde când oamenii stau în casă

#News