Cum să slăbești mult, într-un timp extrem de scurt

Ești prea grasă? Ai celulită! Uită de sfaturile „experților”!

„Cum să slăbești mult, într-un timp extrem de scurt”, iată un titlu pe care-l vezi cam peste tot, mai ales în perioada asta în care femeile își doresc corpul ăla de invidiat pe care să-l etaleze voioase pe plajă. Publicații fel de fel abundă în sfaturi fără număr și dintre cele mai diverse care, adesea, se bat cap în cap. Nu mânca după șase seara! Mănâncă numai după șase seara! Nu mânca legume! Mănâncă legume! Carnea nu e bună! Ba e bună! Te doare capul? Și pe mine!

Așadar, ce faci ca să slăbești la sfârșitul lui mai, ca mai apoi să fii gata tunată în iunie, când se sfârșește, în mod oficial, prima parte a litoralului săracilor?

Am o veste bună și una rea!

Și pentru că-mi plac finalurile fericite, am să încep cu vestea rea. Află că nu vei reuși, sub nicio formă, să dai jos zece kile până-n iulie – cam cât ți-ar trebui ca să arăți stas, ca scoasă din cutie. În cazul extrem în care chiar reușești minunea, vei avea sigur nevoie de niște cârlige cu care să-ți strângi, mai apoi, pielea în codițe.

Vestea bună, cea pe care o așteaptă toată lumea, e că, indiferent cât de pufoasă ai fi, singurul critic al tău de pe plajă vei fi chiar tu. Cu toate că ai senzația că odată ce te-ai despantalonat în public, toți ochii de pe plajă vor fi ațintiți critic asupra ta, în realitate te asigur că nimănui nu-i pasă nici de burta ta, nici de posteriorul tău, și cu atât mai puțin de celulita ta. Fiecare dintre femeile de pe plajă va fi preocupată de propria siluetă și, cel mai probabil, atunci când una dintre ele se va uita la tine, nu o va face pentru a te critica, ci pentru că, în sinea ei, se întreabă dacă nu cumva o critici tu pe ea.

Ironic, nu?

Nimeni nu se naște perfect și e ok așa

În ciuda a ceea ce încearcă lumea modei să propage, fără câteva bisturie, niște botox și vreo douăzeci de liposucții, atât femeile cât și bărbații nu au cum să arate ca scoși în serie. Unii-s scunzi, alții prea înați, unii-s disproporționați sau voluminoși, iar slăbănogii se plâng că nu au fund. Omul e făcut, prin natura lui, să se plângă constant de corpul pe care-l are, uitând că ăla e singurul corp pe care-l are.

Desigur, poți încerca să te ajuți, să te îmbunătățești. Mănâncă sănătos, mergi la medic, fă sport! Însă dacă până la sezonul de plajă nu ai reușit să fii chiar cea mai jolie Angelină, acceptă-te așa cum ești și bucură-te de vacanța la mare. Ai dat bani pe ea! Nu de alta, însă nemulțumită de propriul corp poți sta și acasă, gratis.

Ah, și încă ceva! Lasă sfaturile „experților”! Din experiență îți zic că experții există, pe acest pământ, într-un număr mult mai mare decât cel al persoanelor care au nevoie de ajutorul lor.

Citește și editorialul: Lui Ion Dichiseanu i-ar fi plăcut lipsa de decență a presei