Marius Constantinescu este Președintele Global Network For Democracy and Human Rights. Vorbim despre campanii umanitare, solidaritate, ajutor și, toatea acestea, pe vreme de pandemie. Și, mai ales, vorbim de o generozitate peste care nu se poate trece cu vederea.

Marius Constantinescu nu vorbește despre sine. Despre sine precizează doar o activitate. Alege, în schimb, să folosească pluralul și să vorbească despre solidaritatea tuturor. Și, da, inspiră, dă un exemplu, crează un precedent. Pentru că oricare dintre noi poate schimba ceva.

”Bună ziua, dragi concetățeni. Coșmarul pe care-l trăim și simțim cu toții în aceste zile ne confirmă un lucru: ce se întâmplă ne privește îndeaproape. În suferința comună trebuie să fim solidari, precauți și, mai ales, pregătiți. Pregătiți să-i ajutăm pe alții. Pregătiți să ne ajutăm pe noi. Sunt Marius Constantinescu, Președintele Asociației Rețeaua Globală pentru Democrație și Drepturile Omului, și desfășurăm o campanie umanitară în municipiul București privind copiii și seniorii noștri. Ce poate fi mai frumos decât să vezi solidaritatea oamenilor pentru o cauză nobilă?

Campania umanitară ”De la om la om” este un proiect ambițios, prin care sperăm să reușim să aducem puțină bucurie pe chipul celor aflați în suferință din cauza lipsurilor materiale.

Indiferent de etnia din care facem parte, trebuie să fim uniți!”

Pe pagina de Facebook, se descrie în câteva cuvinte ”bărbat simplu, familist, educat”. Și uite că fix simplitatea poate surprinde, poate lucra la schimbare, poate aduce un zâmbet.

Campania ”De la om la om” vorbește despre solidaritate și responsabilitate. Solidaritate și apropiere între oameni, în vremuri în care doar ideea de a reduce distanța dintre noi e un lux. Responsabilitate, într-un timp în care lumea a uitat de obligații, încalcă reguli sau le ia în derâdere. Campania înseamnă solidaritate prin empatie și responsabilitate prin educație. Adică, fix cele două componente esențiale de care minoritatea a fost privată.

Marius a decis să facă bine. A adunat laolaltă școli, cunoștințe, parteneri, prieteni pentru a strânge haine și alimente pentru persoanele aflate în nevoie. Indiferent dacă vorbim de bani, alimente sau haine, orice poate schimba o viață.

Vedem zilele astea multe, multe mesaje urâte și mult hate-speech. Născute din frica prezentului, din niște idei adânc înrădăcinate, care nu se dau plecate prea ușor, din ignoranță sau din pură răutate.

Într-o societate care discriminează și-n care e discriminat, Marius arată că a fi om e mai presus de etnie. Și că nici binele nu se face nici ținând cont de asta. De preferat ar fi să fim doar oameni, nu etichete, mereu. Dar, dacă nu se poate, măcar în vremuri din astea să lăsăm etichetele deoparte, și faptele să vorbească de la sine.

Citește și: Papa ajută România cu ocazia zilei sale onomastice

#News