Copil din Suceava, mușcat de un câine abandonat de stăpân

El a avut nevoie de îngrijiri medicale la Spitalul Județean de Urgență

Un copil din Suceava a fost mușcat de mâini și de față de un câine de pe stradă, la începutul săptămânii. El a necesitat acordarea de îngrijiri medicale la Spitalul Județean de Urgență Suceava, potrivit g4media.ro.

”Prin citirea cip-ului a rezultat că proprietarul acelui câine este  din comuna Icușeni,  județul Botoșani. Am făcut adresă oficială la Inspectoratul de Poliție al Județului Botoșani, unde am trecut și datele de identificare ale proprietarului, să se ia măsurile necesare. Facem eforturi să strângem câinii de pe străzi, iar de la începutul anului până acum am adunat aproape cât am adunat în tot anul 2022, dar din păcate, realitatea este că în continuare se aduc câini din alte părți în municipiul Suceava”, a spus Ion Lungu.

 Ulterior, câinele care l-a agresat a fost capturat de către serviciul de ecarisaj al Primăriei Suceava, iar în urma scanării microcipului a fost identificat proprietarul acestuia: era dintr-o comună din județul Botoșani.

”Facem eforturi să strângem câinii de pe străzi, iar de la începutul anului până acum am adunat aproape cât am adunat în tot anul 2022, dar din păcate, realitatea este că în continuare se aduc câini din alte părți în municipiul Suceava”, a spus Ion Lungu. Incidentul a scos la iveală o practică veche, care acum a putut fi dovedită: abandonarea câinilor în alte localități decât cea de reședință.

Problema abandonului de animale, în special câini, este una cu care se confruntă municipiul Suceava de foarte mult timp., Amenajarea adăpostului de animale iar apoi mărirea capacității acestuia și eforturile susținute de oferire în adopție, în special peste hotare, nu au dus la rezolvarea problemei.

Bărbat trimis în judecată pentru avansuri sexuale făcute unei minore