Simona Halep, despre căderea în clasament. „Trebuie să bați pe oricine în orice tur”

Românca a pierdut, într-un mod dramatic, confruntarea cu Alize Cornet

Simona Halep este încrezătoare în puterea sa și a declarat că nu se gândește la faptul că pierde șansa de a mai fi cap de serie la unele turnee. După înfrângerea dramatică din optimile de finală, 4-6, 6-3, 4-6, în fața lui Alize Cornet (în mai bine de două ore și jumătate, pe o căldură sufocantă, Simona Halep a coborât în clasamentul live tocmai pe locul 23 WTA.  

De altfel, dubla campioană de Grand Slam a precizat că „dacă vrei să faci treabă bună, trebuie să bați pe oricine în orice tur. Așa că, încerc doar să mă recuperez după această perioadă lungă, de două luni de zile, în care am dat, zi de zi, tot ce am avut ai bun, și sunt foarte mândră de ceea ce am reușit să fac și să revin la turneul următor, sănătoasă și gata să lupt din nou. Acesta este obiectivul meu”, a spus Simona Halep într-un interviu pentru Eurosport.

Încă de la reluarea circuitului, Simona Halep a anunțat că obiectivul pentru acest an este revenirea în Top 10, iar începutul de an părea să fie unul bun, cu trofeu câștigat chiar de la primul turneu jucat, cel de la Melbourne Summer Set 1. Iar lucrurile de la Australian Open veneau să confirme forma bună în care a ajuns cea mai bună jucătoare din România, după un an în care a fost chinuită de acidentări și a ratat o serie de turnee importante, printre care și cele de Grand Slam. Mai mult, până la meciul cu Alize Cornet, celelalte trei au părut „floare la ureche”, singurul la care a cedat mai mult de trei gameuri fiind cel din primul tur, cu poloneza Magdalena Frech.

De asemenea, tot la Eurosport, Simona Halep a mai spus că câteva zile de pauză, în care să se recupereze după meciul epuizant cu Alize Cornet, dar mai ales, că este pregătită să „atace” dubla din Orientul Mijlociu (Dubai, 14-19 februarie, și Doha, 20-26 februarie) și speră să facă o treabă bună și acolo. Reamintim că la aceste două turnee nu are de apărat puncte, astfel că există șanse să mai urce în clasament în perioada imediat următoare.

Tot în optimile de finală, Sorana Cîrstea a pierdut, scor 5-7, 6-3, 6-3, în fața polonezei Iga Swiatek, astfel că România nu mai are nicio reprezentantă pe tabloul de simplu de la Australian Open.

Citește și: Simona Halep a donat 20.000 de dolari pentru victimele incendiilor de vegetaţie din Australia