ÎPS Teodosie, ignoranță în formă continuă

„Carantinatul” Arhiepiscop al Tomisului, a treia amendă în numai o zi

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pare că s-a abonat la carnețelul de amenzi al polițiștilor constănțeni, după ce în numai o zi, și aia neterminată încă, a primit deja trei amenzi în sumă totală de 3.000 de lei. Acesta trebuia să stea în carantină, pentru 10 zile, la întoarcerea sa din Iordania, ca urmare a faptului că nu este vaccinat împotriva Covid, dar care a ales să ignore măsurile impuse de autorități. Astfel, că în loc să stea liniștit acasă, în carantină, ÎPS Teodosie a fost prezent la Biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, unde a oficiat Sfânta Liturghie, pentru care a primit o amendă de 1.000 de lei, mai apoi, a fost prezent la Conferința „România, vechea vatră a Europei”, eveniment susținut de către „către acad. prof. Constantin Barbu, cu binecuvântarea şi participarea ÎPS Teodosie”, potrivit comunicatului de presă al Arhiepiscopiei Tomisului. Și această escapadă a fost taxată de către polițiștii constănțeni. Cele două s-au alăturat amenzii primite pentru că a ieșit din casă deși trebuia să stea în carantină.

„Astăzi, în jurul orei 14.25, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla în interiorul unui imobil din municipiul Constanţa, participând la un eveniment, deşi pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, a transmis Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, citat de presa locală.

Reamintim că acestea nu sunt singurele „ieșiri” ale lui ÎPS Teodosie. În 2020, pe când România se afla în starea de urgență, iar Slujba din noaptea de Înviere a fost pusă pe pauză, Arhiepiscopul Tomisului a dispus ca aceasta să aibă loc. „Prin urmare, pentru a repara acest neajuns, în noaptea de 26 spre 27 mai, la miezul nopții, în bisericile și mânăstirile din Arhiepiscopia Tomisului se va oficia slujba începutului pascal și Sfânta Liturghie, clerul chemând credincioșii să primească Lumina Învierii ca în noaptea de Paști”, transmitea atunci Arhiepiscopia.

În noiembrie 2020, ÎPS Teodosie și-a susținut cu insistență dorința de a merge la pelerinajul de la Peștera Sf. Andrei, asta în ciuda faptului că Municipiul Constanța era carantinat, mai mult, că România se afla sub semnul restricțiilor de circulație, în special în afara localităților. Nu a ezitat să organizeze nici slujba de Anul Nou, deși Constanța era încă în carantină, un semn clar că lui ÎPS Teosodie nu i-a fost nicio clipă frică de Covid. Ba chiar, de-a lungul vremii a avut tot felul de declarații controversate cu privire la pandemie sau vaccinarea anti-Covid.

Citește și: De ce nu-l amendează autoritățile pe ÎPS Teodosie (opinie)