Sursă foto: Facebook/Mihai Șora
Sursă foto: Facebook/Mihai Șora

Mereu activ pe contul de socializare, filosoful Mihai Șora a precizat că a primit întrebări în legătură cu suplimentele alimentare sau medicamentele care îl ajută să-și păstreze memoria activă.

Șora a explicat că una dintre întrebări a venit de la o comentatoare în vârstă de 82 de ani.

Filosoful Mihai Șora: ”Niciodată nu am luat ceva, vreo pilulă”

Recunosc că m-am gândit spontan la calculator și la „memory card“ (SanDisk, Lexar și altele). Abia apoi, citind restul întrebării și aflând că doamna are un tată de 82 de ani, mi-am dat seama că mă întreba despre creierașul meu. Răspund aici (și pentru alți curioși): nu iau nimic. Niciodată nu am luat ceva, vreo pilulă oarecare. Nici nu a fost necesar, ce-i drept, și nici nu am slăbiciunea să cred în vreo poțiune magică”, a transmis Șora, într-un text publicat pe contul de Facebook.

În egală măsură, Mihai Șora a precizat că medicația este extrem de utilă și că este conștient că un tratament medicamentos poate salva viața

Nu am fost nevoit vreodată să recurg la pilule roșii, galbene, albastre sau de alte culori. P.S. Ce n-aș da să am 82 de ani… Sau chiar 90”, a adăugat filosoful.

În data de 7 noiembrie, Șora, care a ocupat în trecut funcția de ministru al Învățământului, a împlinit vârsta de 106 ani.

Filosoful și eseistul român s-a născut la data 7 noiembrie 1916 la Timișoara.