Foto: Facebook/Alfred Laurențiu Mihai
Foto: Facebook/Alfred Laurențiu Mihai

Senatorul Alfred Laurențiu Mihai a vorbit despre sprijinul acordat de PSD celor mai vulnerabili dintre pensionari, precizând că, începând cu anul viitor, vârstnicii cei mai vulnerabili vor beneficia de o majorare a pensiei cu până la 45%.

De asemenea, politicianul a discutat atât despre creșterea punctului de pensie, cât și despre majorările acordate pentru toate categoriile de pensionari din România, indiferent de venit.

Senatorul Alfred Laurențiu Mihai: ”Trebuie sprijiniți și ajutați pensionarii vulnerabili, cei care au lucrat și au cotizat o viață, iar acum sunt nevoiți să-și calculeze și recalculeze veniturile infime pentru a se asigura că banii le ajung de la o lună la alta”

În România trăiesc mai mult de 3 milioane de vârstnici care încasează o pensie lunară mai mică de 2.000 de lei. Sunt acei oameni pentru care medicamentele de care au atât de multă nevoie au devenit un lux. Sunt acei oameni care sunt nevoiți să își sacrifice sănătatea pentru a reuși să-și cumpere hrană și care nu mai fac față majorărilor prețurilor la energie și la gaze. Acești oameni reprezintă 70% din total pensionarilor din România”, a transmis senatorul PSD, într-un text publicat astăzi, 23 noiembrie, pe contul de Facebook.

De asemenea, Alfred Mihai a precizat că, începând cu anul viitor, toți pensionarii din România vor beneficia de pensii majorate.

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, toate pensiile vor fi majorate, după cum urmează:

  • Pensiile mai mici de 2.000 lei vor crește cu procente cuprinse între 22% și 45%;
  • Pensiile cuprinse între 1.501 și 2.000 de lei vor crește cu procente cuprinse între 22% și 25%;
  • Pensiile cuprinse între 2.001 lei și 3.000 de lei, vor crește cu procente cuprinse între 14% și 15%;
  • Pentru pensiile mai mari de 3.000 de lei, veniturile vor crește cu 12,5%.

”Majorarea pensiilor este o nouă reușită a social-democraților și o victorie pentru pensionarii care au resimțit cel mai puternic creșterile de prețuri la alimente, medicamente și utilități”

Vom continua să ne implicăm și să-i sprijinim pe cei mai vulnerabili dintre români, avansând, în Coaliție, și propuneri care se vor adresa categoriilor active din societate, respectiv salariaților care contribuie la dezvoltarea economică și la creșterea veniturilor bugetare”, a precizat politicianul.