Sursă foto: Facebook/Alfred Laurențiu Mihai
Sursă foto: Facebook/Alfred Laurențiu Mihai

Alfred Laurențiu Mihai, senator PSD, a explicat că România merită și trebuie să fie integrată într-un spațiu european fără frontiere.

În calitate de senator PSD, partidul care a dus România în NATO și Uniunea Europeană, în calitate de locuitor al acestei țări și în calitate de cetățean european susțin aderarea la Spațiul Schengen!”, scrie senatorul.

Alfred Laurențiu Mihai: ”Este un moment istoric pe care țara nostră îl așteaptă de prea mulți ani și următorul pas al integrării europene”

Argumentând, senatorul PSD a precizat că românii trebuie să aibă dreptul la libera circulație în UE, la fel ca restul cetățenilor Europei.

Prin urmare, nu trebuie să se mai lovească de impedimentul controalelor de la frontiere.

În egală măsură, libera circulație nu înseamnă doar turism, ci înseamnă colaborare și solidaritate.

Este solidaritatea de care dau dovadă statele Europei împotriva agresiunii ruse de pe teritoriul Ucrainei. Este solidaritatea demonstrată a de români față de poporul ucrainean”, a transmis politicianul astăzi, 12 octombrie.

Senator PSD: ”România rămâne țara care asigură, constant și activ, posibilitatea ca transporturile de cereale din Ucraina să ajungă în statele din Europa”

Țara noastră a demonstrat, inclusiv după 11 ani de amânări, că rămâne o țară loială, rezistentă în față provocărilor și care îndeplinește absolut toate condiţiile pentru a adera la acest domeniu. Avem încredere că Olanda va da dovadă de verticalitate, susținere și va lua decizia corectă, o decizie susținută și de restul statelor europene”, conclude politicianul.