Sursă foto: Facebook/Alfred Laurențiu Mihai
Sursă foto: Facebook/Alfred Laurențiu Mihai

Într-un comunicat distribuit pe contul de Facebook, senatorul PSD, Alfred Laurențiu Mihai, a vorbit despre importanța vitală a produselor românești, precizând că susține recomandarea președintelui PSD, Marcel Ciolacu, de a ne implica și de a cumpăra astfel de produse.

Declarațiile vin în contextul în care ziua de 10 octombrie a fost data la care România a sărbătorit Ziua Națională a Produselor Românești.

Evenimentele specifice acestei zile au fost desfășurate în intervalul 08-10 Octombrie, în peste 100 de locații din toată țara.

Senatorul Alfred Laurențiu Mihai, despre Ziua Națională a Produselor Românești: ”A avut un mare succes, ceea ce a demonstrat că un ministru PSD la conducerea agriculturii, împreună cu echipa sa, au reușit să-și facă bine treaba”

Prin faptul că fermierii români au fost sprijiniți, nu doar la timp, ci și în avans cu 4.37 de miliarde de euro, agricultura țării a putut face față crizelor și s-au înregistrat recolte bogate și de calitate superioară. Odată cu repunerea în funcțiune a Casei de Comerț Unirea, primele contracte cu producătorii români au și fost încheiate”, se arată în textul distribuit astăzi, 11 octombrie, pe contul de Facebook.

În egală măsură, senatorul PSD a pus accent pe Casa Unirea: compania națională colectează marfa de la producători, o sortează, o depozitează și o livrează, ca intermediar comercial profesionist, marilor rețele de supermaket-uri.

Astfel, agricultorii nu se vor mai milogi de nimeni să le cumpere recolta și nu vor mai fi nevoiți s-o dea pe nimic ori să o arunce”, a adăugat Alfred Laurențiu Mihai.

”Casa Unirea va plăti direct fermierilor”

Cu alte cuvinte, agricultorii nu trebuie să aștepte luni de zile ca marfa lor să se vândă și apoi să-și încaseze banii. În acest context, beneficiarul final, populația, este avantajată pentru că va avea acces la produse proaspete, românești, de bună calitate. În continuare, Președintele PSD îndeamnă la solidaritate națională”, a conclus senatorul.