Filosoful Mihai Șora a împlinit 106 ani: ”Anul viitor intru la școală”

După Revoluția din 1989, filosoful a ocupat funcția de ministru al Învățământului

Scriitorul și filosoful Mihai Șora împlinește astăzi, 7 noiembrie, vârsta de 106 ani.

Cu această ocazie, Șora a împărtășit bucuria aniversării cu internauții, postarea sa adunând, până în prezent, peste 28.000 de aprecieri și mai mult de 400 de distribuiri.

Bună dimineața, copii! Dacă e luni, îl luăm pe 6 în brațe… tradiționala poză cu balon. P.S. Anul viitor intru la școală”, a transmis Mihai Șora prin intermediul unui text postat pe contul de Facebook.

Mai multe persoane publice, dar și politicieni au ținut să-l felicite pe filosof. Unul dintre aceștia a fost Dacian Cioloș.

Adăugând un comantariul la poza în care filosoful aniversează vârsta de 106 ani, Dacian Cioloș i-a urat cât mai multe bucurii și i-a mulțumit pentru inspirație.

La Mulți Ani, domnule Șora! Și la cât mai multe bucurii pentru magicul copil rămas atât de vital și de frumos în sufletul dumneavoastră înțelept! Vă mulțumesc pentru inspirație!”, a transmis politicianul.

Filosoful și eseistul român s-a născut la data 7 noiembrie 1916 la Timișoara

După studii de filozofie la Universitatea din București (1934-1938), unde l-a avut profesor, printre alții, pe Nae Ionescu, a plecat la Paris, unde a obținut titlul de doctor în filozofie, devenind pentru o vreme cercetător la Centre Național de la Recherche Scientifique.

Revenit în țară, se dedică unei vaste activități editoriale, regandind din temelii colecția „Biblioteca pentru toți”, în care vor apărea în deceniile șapte, opt și nouă cele mai importante cărți ale culturii universale. Din anii ’70 a început să publice dialoguri filozofice în revistele literare, care mai târziu vor alcătui cărți de referință în filozofia românească.

După 1990, Mihai Șora a fost membru fondator al Grupului pentru Dialog Social și a ocupat fotoliul de ministru al Învățământului în primul guvern de după revoluție.