O știre falsă poate amuza, poate stârni discuții, poate intriga sau, dacă intelectul ține cu tine, te poate face să verifici ce este adevărat și ce nu. O știre falsă poate costa și 100.000 de euro dacă falsul este distribuit și ridicat la rang de adevăr, de dragul audienței și pentru deliciul publicului.

În cazul de față, România TV se face vinovată de un neadevăr care costă. Și costă cam multișor. Andrei Șelaru, cunoscut ca vlogger drept Selly, a decis să acționeze în judecată postul de televiziune. Suma, incredibilă pentru unii, se ridică la 100.000 de euro. Motivul? Falsitate și daune morale.

”După farsa cu accidentul, cei de la România TV au pornit o campanie de linșaj mediatic la adresa mea. Le cer 100.000 de euro daune morale, pentru afectarea imagini mele, pentru impactarea reputației”, a declarat Selly pentru sursă citată.

”Pe lângă cei de 100.000 de euro, mai am câteva cereri. Una este obligarea România TV să difuzeze, pe cheltuiala lor, hotărârea definitivă, în termen de cinci zile de la emitere și plata cheltuielilor de judecată”, a continuat el.

”Acesta este prejudiciul moral pe care eu consider că l-au provocat prin acele știri false care pacaleau privitorii că eu am probleme cu poliția, că poliția mă anchetează.

Cum că am primit bani de la Viorica Dancilă și de la PSD. Dar și pentru cele de dinainte de farsă cu accidentul, când au pus pe burtieră „prezentator împușcat de milionarul Selly”.

Este un prejudiciu moral. Se uitau 500.000 de oameni la emisiunea lui Ioan Korpos și consider că prejudiciul este justificat. Am primit apeluri de la rude, de la prietetni, de la cunoscuți, care mă întrebau dacă este adevărat ce se spune despre mine pe post. Asta înseamnă că au avut efect. Trebuie să spun că nu e un prejudiciu material! Eu nu susțîn că am pierdut bani în urmă celor spuse de ei, ci că este un prejuduciu adus reputației mele”, conchide Selly pentru sursă citată.

Citește și: Drama lui Selly după refuzul Monicăi Anisie: nu mănâncă, nu râde și nu vorbește

#News