Mircea Radu, cel mai iubit pământean al gospodinelor, minte în legătură cu declarația de avere. Sau ar fi mințit. Sau ar fi tăinuit banii strânși la ciorap pentru a poza în eternul cupidon, cu șarmul la el și fără prea mari implicări în lumea finanțelor.

Mircea ar fi ales să aibă probleme cu memoria finanțelor și ar fi declarat doar jumătate din banii pe care i-ar fi primit din partea TVR pentru emisiunea ”Down the Road-Aventura”, spunând că pentru aparițiile respective el ar fi primit 64.670 de lei și nu 112.74 de lei.

Ca răspuns la micuța problemă de memorie nerezolvată cu lecitină, Marina Almășan, prezentatoarea emisiunii ”Femei de 10, bărbați de 10” a fost sancționată. Pentru o simplă părere. Și pentru că nu este foarte colegial să ai păreri atunci când sunt (mulți) bani în joc.

”MediaSind TVR cere conducerii TVR demiterea de urgență a lui Mircea Radu din toate funcțiile deținute în TVR, iar Comisiilor de specialitate ale Parlamentului demararea unei anchete privind condițiile în care s-a încheiat un asemenea contract plătit cu sume discreționare din bani publici”, se arată într-un comunicat remis de MediaSind în data de 15 septembrie.

Acum însă, și prezentatoarea emisiunii ”Femei de 10, bărbați de 10”, Marina Almășan, este luată ”în vizor” de către șefi, după ce și-a expus părerea vis-a-vis de cele întâmplate în cazul colegului ei de trust.

„Oricum, eu și colegii mei am fost șocați și de banii halucinanți primiți de Mircea la TVR, dar mai ales de gafa impardonabilă pe care a făcut-o, tăinuindu-și veniturile în declarația de avere”, declarase prezentatoarea pentru GÂNDUL.

După declarațiile făcute, Marina Almășan ar fi fost amenințată că va fi sancționată disciplinar.

„Declarațiile făcute de jurnalista TVR publicației gandul.ro, referitoare la prejudiciul de imagine provocat de intenția lui Mircea Radu de a ascunde suma reală pentru prestațiile sale la emisiunea Down the Road, a provocat o criză de nervi din partea șefei instituției, Doina Gradea și a consilierului său de management și șef al comunicării din TVR.

Aceasta a dat ordin așa-zisului consilier de etică, Andraș Istvan Demeter, să facă o anchetă administrativă pentru ca Marina Almășan să fie sancționată disciplinar pentru curajul de a apela la dreptul la opinie”, se arată într-un comunicat al MediaSind, arată CLICK.

Citește și: Ion Țiriac are idei de afaceri: ”Eu sunt extraordinar de inteligent când sunt prost”

#News