Ce ne înconjoară, ne și definește. E arta care se regăsește în fiecare dintre noi. Ne autodefinim prin bun-gust, confort, unicitate, dar și prin relația cu natura, relație care ar trebui să fie permanentă. Să nu o uităm, să nu o ignorăm și, cel mai important, să nu o distrugem.

Trăim în epoca vitezei, dar și în anul izolării. Trăim în epoca banului bine investit, dar și în perioada în care se insistă pe armonie: armonia om-natură.

SIMEX se definește ca mai mult decât o fabrică de mobilă. Insistă pe delectare, eleganță, echilibru și rafinament.

Dincolo de confort, tentație și arta vizibilă în fiecare piesă, SIMEX insistă pe natura vie. Vorbim de ambiția de a fi cel mai bun, dar și de ambiția de a fi bun cu mediul înconjurător.

Cuvintele cheie rămân echilibru și inovație. Și, da este posibil ca inovația și proiectele viitorului să păstreze natura intactă, să protejeze, să se axeze pe energia verde.

În premieră pentru România și multe alte țări din lume, brandul internațional SIMEX produce mobilă românească cu energie solară. Proiectul „Producția de mobilă SIMEX cu energie verde” (= Production of SIMEX furniture with green energy), este finanțat prin Mecanismele Financiare SEE (Spaţiul Economic European), împreună cu Norvegia, 2014-2021, în cadrul „Programul pentru energie în România”, prin contractul nr. 2019/ 104280.     

Rezultatele așteptate sunt:  

– reducerea estimată a emisiilor anuale de CO2 (în tone CO2 eq./ an): 364 tone de CO2 eq./ an.

– producția anuală estimată de energie din surse regenerabile (panouri fotovoltaice): 520 MWh/ an.

– locuri de muncă nou create. Data începerii proiectului: 06.05.2020, data finalizării: 28.02.2021.

Mai mult decât atât, SIMEX reprezintă un exemplu.

”Sperăm că vor fi cât mai mulți agenți economici, fabrici și uzine care vor lua exemplul SIMEX, cu toții ne dorim un viitor cu mediu-verde și aer curat-nepoluat pentru noi și copii noștri. În acest sens, compania SIMEX, este la dispoziția tuturor celor interesați de energia solară, pentru a vă împărtăși din experiența noastră și oferi consultanță gratuită despre implementarea proiectelor.

Energia solară este energia emisă de Soare, fiind o sursă de energie regenerabilă. La nivel global, Soarele furnizează de 10.000 de ori energia consumată de populație, energie liberă oricui dorește să o capteze! Energia solară este deja captată în multe părți ale lumii, aceasta poate fi folosită direct pentru a produce electricitate, pentru încălzire și chiar pentru răcire. Potențialul viitor al acesteia este limitat doar de disponibilitatea noastră de a profita de ocazie.

Există multe moduri diferite în care energia Soarelui poate fi folosită. Plantele transformă lumina Soarelui în energie chimică prin fotosinteză. Noi întrebuințăm această energie prin consumul de plante sau arderea lemnului. Necesarul de energie al omenirii poate fi satisfăcut fără probleme de actualele tehnologii care utilizează energia solară. Aviz fanilor petrolului: s-ar putea ca această veste să vă bulverseze prea tare….Civilizația noastră modernă nu mai poate exista fără electricitate.

Fie că vorbim de încărcarea bateriei smartphone-ului sau de funcționarea televizorului ori, de producția din fabrici și uzine, avem nevoie de foarte-foarte multă energie electrică. Estimativ, cam 20 terrawatt pe an, după ultimele estimări. Deci este ca și cum, anual, am ține aprinse non-stop 200 de miliarde de becuri obișnuite, de 100 watt. Impresionant de mult”, a declarat Gabriel Antoniu Lavrincic, Director comercial SIMEX.

Ne dormi un viitor mai bun, mai verde, un aer ușor de respirat și încercăm, pe cât posibil, să ne ferim de poluare. Am uitat de natură pentru că am vrut confort. Am uitat de natură, pentru că am vrut evoluție. Am uitat de soare, privind prea mult în ecranul telefonului.

”Și mai important este că Soarele ne poate realmente ajuta să renunțăm fără eforturi incomensurabile la sursele poluante de producere a energiei: cărbuni, petrol, gaze naturale. Pe lângă care devin, practic, inutile investițiile în alte surse alternative, care, chiar dacă par nepoluante la prima vedere, au alte efecte negative: centralele nucleare sunt prea periculoase, hidrocentralele afectează drastic mediul, biomasa este la limită în ce privește caracterul ecologic, biocombustibilii pot produce foamete mondială, iar centralele eoliene sunt blamate pentru imixtiunea în viața păsărilor.

Soarele este, practic, o sursă gratuită și inepuizabilă de energie, iar tehnologiile care transformă energia solară în curent electric devin din ce în ce mai accesibile ca investiții și costuri, ceea ce va duce la energie ieftină din abundență și, într-un final, gratuită !!!!

Acest lucru va însemna o societate cu totul nouă, cu adevărat solară: case, fabrici, electricitate totală cu panouri solare, energie solară la gătit, ecranul telefonului mobil folosit ca încărcător solar, mașinile, avioanele, trenurile, vapoarele, propulsate doar cu energie solară, gadgeturi solare, jachete, genți, poșete cu panouri solare”, a adăugat Gabriel Antoniu Lavrincic.

Proiectul „Producția de mobilă SIMEX cu energie verde” nu este o reclamă. Este o invitație la un viitor mai verde. Este o invitație la a redescoperi natura, armonia și echilibrul. Este o invitație la viață.

Citește și: Siberia se topește și noi nu facem decât să privim

#News