EndeavorRX este un joc video care poate părea banal, dar care poate schimba vieți. E ușor să alegi un joc video când ești adult și e la fel de ușor să-ți gestionezi timpul liber. Și să decizi când un monitor îți poate afecta sănătatea și când jocul devine un viciu.

E adevărat, petrecem mult prea mult timp în mediul on-line, iar relaxarea de după program se bazează de multe ori tot pe tehnologie. Conform sfatului medicului, copiii ar trebui să evite jocurile video sau să petreacă un număr de ore limitat în fața calculatorului.

Dacă un copil petrece prea mult sau prea puțin timp jucându-se pe calculator/tabletă, doar părintele poate decide. Și totuși: cum rămâne cu copiii care au dificultăți în a rămâne concentrați? Și dacă fix un joc video ar putea ajuta la recâștigarea atenției? Sau la o mai bună comunicare și la o gestionare ”altfel” a comportamentului?

În momentul de față, tulburările ADHD afectează 4 milioane de fete şi băieţi cu vârste între 7 şi 11 ani din SUA. Nu e o boală, e o condiție. O condiție cu care se confruntă cei mici, dar devine greu de gestionat și pentru părinți. Și, dacă adăugăm și statul acasă permanent ca efect al pandemiei, vorbim deja de o problemă mai mare.

Agenţia pentru Alimente şi Medicamente a SUA (FDA) a dat, în premieră, undă verde medicilor să poată prescrie ca tratament un joc video în cazul tulburării de deficit de atenţie şi hiperactivitate (ADHD), relatează Agerpres, citând EFE.

EndeavorRx este un joc tratament, destinat exclusiv celor mici. Deocamdată.

”Cu EndeavourRx, folosim tehnologia pentru a ajuta la tratarea unei afecțiuni într-un mod cu totul nou, întrucât vizăm direct funcția neurologică prin medicamente care se simt ca distracții”, a declarat Eddie Martucci, CEO-ul lui Akili.

”Familiile caută noi modalități de a-și ajuta copiii cu ADHD. Cu (decizia) FDA, suntem încântați să oferim familiilor o primă opțiune de tratament fără medicamente. Facem un prim pas important spre obiectivul nostru de a ajuta toți oamenii care trăiesc cu probleme cognitive”.

EndeavorRx, produs de Akili Interactive, este un joc ce poate părea banal, ”tradițional” chiar. Sunt completate anumite misiuni, există multiple scenarii, iar scopul protagonistul constă în depășirea obstacolelor pentru a trece la nivelul următor.

Jocul video va fi disponibil doar cu prescripţie medicală, iar compania producătoare a deschis deja o listă pe site-ul său pentru a se putea înscrie cei care vor să aibă acces la acest tratament după lansarea sa pe piaţă.

Citește și: SIMEX: arta de a face mobilă cu energie solară

#News