Radu Banciu

În opinia realizatorului tv, Radu Banciu, situația amenzilor date în această perioadă pe fondul nerespectării măsurilor de distanțare socială este una destul de cu du-te vino. În emisiunea sa, „Lumea lui Banciu”, acesta se întreabă ce se va întâmpla cu banii obținuți în urma plății acestor amenzi și dacă nu cumva populația ar trebui să aibă dreptul să știe asta. Cu alte cuvinte, Banciu își dorește ca autoritățile să fie ceva mai transparente.

„Două probleme avem azi de discutat. Una ar fi că am ajuns până la urechile englezilor, adică la BBC. Vorbesc aceștia despre noi. România ar fi campioană la amenzi. Grosul a fost între 24 martie și 19 aprilie. S-ar întinde undeva până la suma de 78 de milioane de euro. Asta înseamnă echivalentul a cât au plătit toate companiile din România impozit către statul român în luna februarie. Descurcăreți, așa cum suntem întotdeauna, am reușit în această perioadă. Sigur, nu noi, e vorba de neam, noi ca români, banii aceștia nefiind, evident, folosiți acolo unde trebuie și neavând o logică.

Văd că nu îndrăznește nimeni să-l întrebe nici pe tovarășul Vela, nici pe alți tovarăși sau tovarășe ce facem cu banii ăștia. Poate ar trebui să știm și noi, mai ales în această criză teribilă care ne paște din toate punctele de vedere. Noi am recoltat, totuși, 78 de milioane de euro, fără să avem nicio utilitate. Sigur că nu au fost colectați toți dar, presupunând că vor veni acești bani, statul ar trebui să aibă o idee ce va face cu ei. De exemplu, problema măștilor și a mănușilor”, a spus Radu Banciu.

Radu Banciu: nu vom mai fi amendați pentru adeverințe, ci pentru că nu avem măști și mănuși

„Ați văzut că, din ce se speculează la televizor în momentul de față, peste trei săptămâni, adică undeva la 15 mai, ar urma să putem să ieșim din casă fără aceste adeverințe. Deci nu vom mai fi amendați pentru adeverințe, vom fi amendați începând cu 15 mai că n-avem mască sau mănuși. Statul iar va câștiga 78 de milioane de euro în mai puțin de o lună, deoarece e foarte complicat să le ai pe toate la tine în permanență.

Nu ai ratat ocazia să ai mănușile sau masca pe figură? Cu siguranță vei fi uitat altceva: poate n-ai acte, poate n-ai capul la tine, poate n-ai ceva ce să te expună în fața unei astfel de amenzi.

Deci, de pe 15 mai trecem într-o altă etapă, în care vom fi amendați pe alte considerente. Asta cu adeverința nu mai ține, că s-a plictisit lumea de ea. Vom ajunge într-o etapă superioară a dezvoltării.

Până pe 15 mai sperăm, totuși, să aflăm de undeva la ce folosește statul banii ăștia, că văd că nu în favoarea populației, așa cum se tot laudă. Nu ni s-au cumpărat măști, medicamente sau mănuși. Practic nu există nimic”, a mai afirmat Radu Banciu în emisiunea sa, Lumea lui Banciu.

Citește și: Interviu: Băsescu la Cristoiu, despre situația actuală a țării

#News