Fuego, Ștefan Bănică și Ștefan Hrușcă au fost nevoiți să-și anuleze concertele de colinde, iar românii vor trebui să apeleze la varianta gratuită și clasică atunci când vor să asculte un artist: canalul de Youtube.

În luna noiembrie, mai mulți artiști au adresat Guvernului o scrisoare deschisă prin care insistau să figureze în schema de ajutor de stat. Cu alte cuvinte, un mic ajutor social pentru sistemul cultural care a suferit din cauza pandemiei.

Partea interesantă este că persoanele care au inițiat și/sau semnat respectiva scrisoare sunt cunoscute în spațiul media pentru vacanțe luxoase, colaborări în publicitate plătite cu bani frumoși sau bijuterii de mii de euro. Cu alte cuvinte, sunt cam departe de a avea o situație materială precară.

Leru-i ler, dar e interzis

În decembrie 2020, colindătorii de serviciu au fost nevoiți să anuleze o serie de concerte, anulare sau amânare datorată tot pandemiei cu coronavirus.

Dacă românii nu concepeau Crăciunul fără lerul lui Hrușcă, acesta a anulat cel de-al 28-lea turneu de colinde în țară și București.

Pe lista cu colindători se adaugă și Ștefan Bănică, artist care ar fi trebuit să susțină, pentru al 19-lea an consecutiv, spectacolele de Crăciun de la Sala Palatului. Coronavirusul l-a lăsat, însă, fără ler și fără public.

Fuego: ”Niciodată nu am stat cu familia de Sărbători”

Fuego a fost, de asemenea, afectat. Atât de afectat, încât a recurs la dualitate: se bucură că va petrece primul Crăciun cu familia, după 15 ani, dar, cu siguranță, îi va lipsi publicul.

Păstrez toate restricțiile și tot ceea ce se spune în legislație, așa că nu-mi rămâne decât să stau cu familia mea, pentru că, atenție, în 15 ani este prima dată când stau cu familia mea de Sărbători. Niciodată nu am stat cu familia de Sărbători decât în luna ianuarie, când îmi luăm liber două săptămâni și făceam Crăciunul și Revelionul pe stil vechi. Ei, anul acesta voi stă pentru prima dată cu familia mea după 15 ani”, a declarat Fuego.

Dacă Fuego pare resemnat sau chiar încântat de faptul că își va petrece sărbătorile de iarnă alături de familie, mulți artiști rămân revoltați la ideea de restricție. Desigur, este vorba, în cel mai bun caz, doar de un an în care aceștia vor putea fi aplaudați doar virtual.

Decembrie fără colindători: măsură drastică sau regulă de bun simț?

Partea bună pentru românii care au nevoie de colide și mult ler: există Youtube, Live pe Facebook sau radio.

Partea mai puțin bună: artiștii nu știu cum este să fii șomer pentru o singură lună, cu toate că, principala prioritatea ar trebui să fie sănătatea românilor. Economia mondială a fost afectată, mulți au pierdut locul de muncă și mulți și-au pierdut viața.

O singură lună fără spectacole de Crăciun sau un singur an fără concerte nu este un motiv de petiții, scrisori deschise și cereri pentru ajutor financiar de la stat.

Citește și: Gest umanitar: Ajutați-l cu niște bani pe Chirilă

#News