fără
FOTO EVZ

Premierul Ludovic Orban a declarat că în ceea ce privește șomajul tehnic, nimeni nu ar trebui să-și facă probleme, întrucât există bani pentru ca plata acestuia să nu intre în deficit. De asemenea, a dat asigurări asupra faptului că economia va fi repornită în cel mai scurt timp, existând un plan concret prin care acest lucru se va întâmpla.

„În ceea ce privește șomajul tehnic pentru prima perioadă, avem banii. Banii vor fi suportați din bugetul UE pentru România. Avem planul pentru repornirea economiei. Avem în analiză ridicarea resurselor, avem programe europene pe care putem să le folosim pentru relansare economică. Putem distribui 750 de milioane de euro pentru companii. În cadrul programului SURE avem resurse necesare pentru angajări. Înainte de decontara cheltuielilor BERD va veni alături de noi să ne susțină.Trebuie să vedem care sunt cele mai bune măsuri pentru reluarea activităților economice”, a anunțat Ludovic Orban.

Orban, pregătit să renunțe la șomajul tehnic pentru bugetari: se vor întoarce la muncă

În ceea ce-i privește pe bugetari, situația pare să fie și ea una ce se îndreaptă încet spre roz – sau cel puțin asta încearcă să ne comunice premierul. Cum în curând vom putea vorbi despre o revenire la muncă datorită înmuierii restricțiilor de circulație, Ludovic Orban a declarat că toți bugetarii vor reveni în prima linie, întrucât este mare nevoie de ei în acest moment.

„Deocamdată, acest subiect nu mai este de actualitate”

„Pentru că ne apropiem de finalul stării de urgență. O mare parte din cei care lucrează în instituții publice sunt implicați în prima linie a bătăliei. Nu poți să renunți la nimeni din MAI. O mare parte din sectorul public este foarte puternic turat. Ne apropiem de finalul stării de urgență, nu mai e de actualitate”, a motivat Orban.

Citește și: Florin Cîțu, despre raportul dintre execuția bugetară și pensii

#News