Contactat de un fan pe un site, artistul australian Nick Cave a răspuns întrebării inedite a acestuia. Astfel, bărbatul și-a dorit să știe ce melodie i-ar plăcea lui Nick Cave să fie difuzată la propria înmormântare. Întrebarea a venit după ce fanul a relatat faptul că la înmormântarea tatălui său ar fi mizat pe melodiile lui Elvis Presley, tatăl acestuia fiind mare admirator al regelului rock ‘n’ roll-ului.

„Nu ştiu dacă cineva te-a întrebat până acum în The Red Hand Files, dar ce cântece ţi-ar plăcea să fie difuzate la înmormântarea ta?”, l-a întrebat fanul pe Nick Cave.

Moment la care artistul a răspuns: „Am fost foarte emoţionat de scrisoarea ta. Sunt sigur că tatăl tău ar fi fost foarte fericit cu funeraliile sale cu temă Elvis. Gândindu-mă la asta, şi eu aş fi foarte fericit cu asta – să fiu dus în următoarea lume de vocea celui mai mare cântăreţ rock ‘n’ roll dintre toţi”, ca mai spoi să răspundă, efectiv, întrebării: „«Kentucky Rain», asta aş vrea, «Kentucky Rain» şi «How Great Thou Art» – Elvis cântând gospel, cu Raiul şi toţi îngerii ascultând. A fost un lucru frumos făcut pentru tatăl tău. Pare că ai făcut o treabă minunată”, a adăugat Nick Cave.

Nick Cave a vizitat România în 2018

În 2018, Nick Cave venea pentru prima oară în România, într-un concert organizat la Romexpo ce avea să se dovedească a fi unul dintre cele mai frumoase concerte organizate vreodată la noi în țară. Fără spectacol de lumini, fără efecte speciale, Cave reușea, prin naturalețea și dăruirea sa, să imprime în inimile fanilor amintiri pentru veșnicie.

Citește și: Concertul tribut Freddie Mercury, gratuit pentru 48 de ore