Marcel Vela

Marcel Vela a emis sâmbătă seară o ordonanță militară: se interzice circulația pe domeniul public a grupurilor mai mari de 3 persoane. Doar câte 3 și, vă rog, nu vă țineți de mânuțe. De asemenea, sunt introduse recomandări de circulație pe timpul zilei și mai ales pe timpul nopții. Deci, noaptea e pentru somn.

Avem de-a face cu un virus pe care umanitatea nu îl cunoaște. În Italia moare câte un om la fiecare 2 minute, stăm acasă, suntem în arest la domiciliu, șomajul e în floare, circulația va fi limitată, activitatea mall-urilor va fi suspendată. Măsurile au intrat în vigoare începând cu data de 22 martie 2020, ora 22:00.

În cazul cabinetelor de medicina dentara, prin exceptie, sunt permise intervențiile stomatologice de urgenta, potrivit actului citat.

„Se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai multi operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie”.

Să nu ne panicăm, totuși. Dacă există o urgență, există cabinete stomatologice, trebuie doar să te interesezi din timp ce și cum. Important e să nu rămânem fără medici, fie ei și dentiști.

Până aici, toate bune, nu am nimic de comentat, sunt măsuri de bun simț. Deși, dacă e să mă întrebi pe mine, mall-urile ar fi trebuit închise printre primele și nu începând de pe 22 martie ci, undeva, de pe 22 ianuarie. Mă amuză însă insistența asta pe închiderea cabinetelor stomatologice. Pe principiul: ce să închidem prima dată, cu ce să începem? Știu! Cabinetele stomatologice! Cabinetele stomatologice, neaparat! Nu uitați de cabinetele stomatologice! Lasă asta cu mall-urile, cinematografele, școlile, bisericile, stadioanele. Nu! Primele pe listă să fie cabinetele stomatologice!

Încă o dată, măsurile mi se par absolut normale, nu contest nimic. Doar că punerea dentiștilor în vârful piramidei mă amuză și mă face să mă gândesc dacă nu cumva, Vela are vreo fobie. Sau o răzbunare promisă de undeva din copilărie când a fost chinuit de vreun dentist.

Citește și: CTP despre consecințele nerespectării izolării

#News