Rusia sare din nou în ajutorul țărilor afectate de Coronavirus

Dacă zilele trecute vă vorbeam despre sisteme de testare trimise în peste 10 țări, iată că acum avem altă veste. Vladimir Putin, pentru că știm foarte bine că orice decizie e luată de el, nu de guvern, nu de parlament, și nici de nimeni altcineva, dă o mână de ajutor Italiei.

După cum bine știm, cel puțin la capitolul decese, Italia este în acest moment cea mai afectată țară la nivel global. Astfel, Ministerul Apărării din Rusia va trimite în Italia în jur de opt brigăzi mobile cu specialiști militari în virusologie. Echipele vor conține, de asemenea, și medici generaliști.

Dimitri Peskov, secretarul de presă al lui Vladimir Putin a declarat:

”Practic, toate țările lumii s-au confruntat acum cu amenințarea coronavirusului. Pentru victorie, este necesar să ne unim eforturile și posibilitățile.”, plusând pe partea umanitară a gestului Rusiei.

Și-acum, să nu credeți că-i vorba despre o invazie rusă! Nu de alta, dar ce să mai invadezi în Italia în acest moment, când totul e la pământ? E doar un ajutor ca de la om la om, ca de la rus la italian. Că doar oameni suntem cu toții! Astfel, Putin a declarat că nu se va duce neanunțat în Italia, ba din contră, că l-ar fi și anunțat telefonic pe Giuseppe Conti, premierul Italiei, cum că urmează să îi facă o vizită.

”Vladimir Putin și-a exprimat sprijinul pentru conducerea și poporul Italiei în legătură cu situația epideologică deosebit de gravă creată în Italia”, se arată în comunicatul Kremlinului.

Așadar, să recapitulăm:

Mama Rusie se arată inimoasă și de data aceasta și decide, prin atotputernicul Vladimir Putin, să trimită Italiei ajutor medical care să conțină: sisteme mobile pentru dezinfectarea mijloacelor de transport, aparatură medicală, însă și mijloace de apărare și multe altele de maximă necesitate.

Citește și: Sisteme de testare pentru coronavirus făcute în Rusia, trimise în 10 țări

#News