Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

După trei zile de la cearta de pe Facebook, Călin (file din poveste) Popescu Tăriceanu a găsit un nou motiv de supărare pe Orban. Guvernul Orban a cumpărat teste de coronavirus printr-o firmă mică din Iași, care ar aparțile fiicei unui ofițer SRI. Guvernul Orban putea cumpăra testele de coronavirus și de la niște indivizi verzi care tocmai au coborât dintr-un OZN, și nu cred că s-ar fi supărat nimeni.

Trăim o perioadă nu tocmai roz și, în cazul de față, chiar nu prea contează de unde provin testele. Studenții la medicină îngroașă numărul medicilor, starea de urgență a intrat în practică, au intrat în vigoare restricțiile de circulație, mulți și-au pierdut locul de muncă. A, da. Și mulți mor. Deja avem 3 decese, Căline și problema ta e proveniența testelor.

”Guvernul Orban a decis, în sfârșit, că este cazul să achiziționeze și mai multe teste pentru coronavirus. Anunțul achiziționării unui număr rezonabil de teste din Coreea de Sud pentru coronavirus este un lucru de lăudat, chiar dacă vine puțin târziu și după ce, de o săptămână, ni se spune de către Organizația Mondială a Sănătății să testăm cât mai mult.

Dar ca orice “lucru bine făcut”, cum spune șeful dlui Orban, în loc să cumpere testele prin Unifarm sau altă companie de stat, Guvernul a hotărât să dea 14 milioane de euro unei modeste firme din Iași.

Am atenționat atunci când am dat votul pe decretul de instituire a stării de urgență că această criză și starea specială nu trebuie să fie un motiv de îmbogățire a guvernanților sau a firmelor prietene.

Îi cer lui Ludovic Orban să lămurească rapid acest subiect și să găsească un mod de a transparentiza achizițiile publice din această perioadă. Orice oficial legat de această achiziție dubioasă trebuie să plece din funcție, indiferent cine e și pe cine are în spate”.

Sincer acum, Călin. Voiai să le cumpere de la tine? Propun să te lași de politică și te apuci de făcut teste pentru coronavirus. 3 la 10 lei, faci și tu un ban grămadă și renunți la supărările de pe Facebook.

Că ai stofă de om care s-ar îmbogăți după coronavirus.

Citește și: Victor contra Victor. Ciutacu îl atacă pe Costache

#News