Primăria Sectorului 1 a început să pulverizeze, de vineri, pe domeniul public, un virucid eficient în combaterea coronaviruşilor, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

Virucid eficient în Wuhan și Italia, folosit și în România

Romprest, compania de salubritate care are contractul cu Primăria Sectorului 1, spală străzile din sector cu o substanță specială, denumită Virkon Rely+on, care și-a dovedit eficiența și în alte țări, în contextul pandemiei actuale.

„Primăria Sectorului 1 continuă să adopte măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului în această zonă administrativă. Astfel, începând de astăzi, ora 12.00, Primăria Sectorului 1 va pulveriza pe domeniul public un virucid cu eficienţă dovedită în combaterea coronaviruşilor”, a informat, vineri, Primăria Sectorului 1.

Multe țări din lume utilizează această substanță cu efecte dovedite în contextul infecției cu noul coronavirus SARS-COV2. Noul virucid a fost utilizat în Wuhan și în Italia, pe străzi, în hoteluri, în trenuri sau spații publice.

Citește și Gabriela Firea îi ceartă pe români: Nu așa vă feriți de COVID-19

Primăria Sectorului 1 le recomandă cetăţenilor să stea în casă, cu ferestrele închise, pentru a evita orice disconfort.

Măsura vine ca urmare a ultimelor vești privind răspândirea Covid-19. ″Coronavirusul poate rezista câteva zile agăţat în particulele de praf din atmosferă, în special, în locurile poluate″, este avertismentul specialiştilor, care vorbesc despre importanţa dezinfectării străzilor, trotuarelor şi parcurilor.

Ce este Virkon

Virkon are o formulă unică ce-i conferă proprietăți de curățare și dezinfecție într-un singur pas. Soluția de Virkon este eficace și în mediu murdar, permițând curățarea și dezinfecția într-un singur pas datorită toleranței la materia organică. Virkon acționează rapid, omorând 99.999% din microorganisme în mai puțin de 10 minute, chiar și în prezența materiei organice.

#NEWS