Primăria Sectorului 2 și „curățenia de primăvară”

Depozitele sunt pline, dar situația din sector este încă departe de ceea ce se dorește

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu a semnat sute de dispoziții pentru desființarea gheretelor improvizate din acest sector, dar spune că este încă departe de ceea ce și-a propus în mandatul său. Mai mult, acesta  postat pe o rețea de socializare că abia începe „încălzirea” pentru curățenia de primăvară, venind și cu câteva soluții pentru aerisirea sectorului.

„De la preluarea mandatului am semnat sute de dispoziții de desființare pentru gherete improvizate, panouri publicitare fără autorizație, construcții ilegale. Am ridicat zeci de mașini abandonate și multe altele urmează pașii procedurali care să ducă la îndepărtarea lor. Locul unde depozităm aceste materiale este deja plin ochi și totuși, abia se vede o schimbare. De prea mult timp nu s-a făcut ordine în Sectorul 2”, a scris Radu Mihaiu, pe Facebook.

„Abia începem să ne încălzim”

Primarul Mihaiu consideră că acțiunile pe care le-a demarat sunt importante pentru o „aerisire” vizuală și nu numai a spațiilor publice din sector, dar și pentru o bună funcționare a vieții cotidiene.

„Nu am terminat, din contră. Abia începem să ne încălzim. Eliminăm din spațiul public tot ce e amplasat ilegal și nu numai. Ne îndreptăm atenția și spre cele care cândva, cumva au primit autorizație, deși blochează total trotuarele și circulația pietonilor. Nu vom mai permite mai mult de o florărie pe intersecție. Nu vom mai permite gherete care să oblige mamele cu cărucioare să coboare pe șosea. Nu vom mai permite amplasarea de panouri publicitare în spații deja înghesuite. Eliberăm spațiul public fiindcă e prețios și trebuie să ne bucurăm toți de el”, a concluzionat primarul Radu Mihaiu.

Într-un mesaj anterior, Radu Mihaiu anunțase faptul că a solicitat Poliției Locale să intensifice controalele în teren, în urma cărora au fost aplicate amenzi serioase pentru spațiile private neîngrijite. „O parte au înțeles și au curățat, pentru ceilalți a fost votată supraimpozitarea în ultima ședință de Consiliu Local.”

Citește și: „Plantează copaci”, inițiativa care își propune să redea Capitala naturii