Romanița Iovan încă nu este convinsă că soțul său a murit într-un accident aviatic

În urmă cu opt ani, știrea ținea prima pagină a ziarelor, iar „incidentul” este considerat unul pentru care Raed Arafat trebuia să plătească cu funcția

Creatoarea de modă Romanița Iovan pare că nu s-a obișnuit cu ideea morții soțului său, în accidentul aviatic din Munții Apuseni, din urmă cu opt ani. Mai mult, aceasta încă mai are dubii cu privire la ceea ce autoritățile au considerat ca fiind accident, susținând că ceea ce s-a întâmplat acolo a fost de fapt o lipsă de reacție a celor meniți să salvaze. Romanița Iovan și-a susținut aceste afirmații într-un interviu acordat Fanatik.

„Nu a fost accident. Eu spun că a fost aterizare forțată și lipsa de reacție a autorităților. Să se zică accident la ceea ce s-a întâmplat, după opt ani, nu se poate, vă spun sincer. Noi mergem acolo în fiecare an, am fost și acum, weekend-ul trecut. Am ajuns sus, acolo, și, ca de fiecare dată, se reia discuția despre ce s-a întâmplat, cu cei de acolo. Mai ales cu cei care au fost primii la locul respectiv. Iar realitatea este cruntă. Nu a fost accident”, spune Romanița Iovan, pentru Fanatik.

De altfel, aceasta arată înspre autorități și afirmă că toate discuțiile care îl dădeau responsabil pe Adrian Iovan sunt eronate, căci acesta nu putea decide „de unul singur” ce avea să facă în privința acelui zbor ce trebuia să fie unul umanitar, dar care s-a transformat într-o prostă gestionare a unei situații de urgență.

„Nu v-ați obișnuit deja, că așa e la noi, mortul este de vină?! Gândiți-vă cum au plecat ei, într-un zbor umanitar, nu e comandantul de aeronavă un zeu, Dumnezeu. Ca să poți să pleci cu avionul sunt mai multe echipe care hotărăsc, e mecanicul, cei de la meteo. Cum să pleci tu cu un avion fără să ai acordul? Dar doar mortul e de vină”, a mai spus Romanița Iovan.

În cei mai bine de 7 ani de când se află la conducerea DSU, lui Raed Arafat i s-a cerut de mai multe ori demisia pentru proasta gestionare a unor situații de urgență: tragedia din Munții Apuseni, din 2014, Colectiv (2015), dar și seria de incendii din spitale, soldate cu victime, cel mai recent fiind cel de joi, 11 noiembrie, de la Spitalul de Urgență din Ploiești. 

Citește și: Liviu Dragnea, despre Arafat. „Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam”