Captură video
Captură video

Legendarul cântăreţ a fost cunoscut pentru melodii precum „I’d Do Anything for Love” sau „Bat Out of Hell”. Meat Loaf este şi câştigătorul unui premiu Grammy, cariera sa întinzându-se pe o perioadă de şase decenii.

Cântăreţ şi actor, Meat Loaf, pe numele său real Marvin Lee Aday a debutat cu „Bat Out of Hell”, scris şi compus de Jim Steinman şi lansat în 1977.

Acesta rămâne este unul dintre cele mai vândute albume din istoria SUA, cu peste 14 milioane de copii.

Meat Loaf a avut o carieră de şase decenii, iar peste 100 de milioane de copii ale albumelor sale au fost vândute în întreaga lume

„Bat Out of Hell” și „I’d Do Anything for Love” sunt două dintre cele mai cunoscute hituri ale artistului.

Cauza morţii nu a fost precizată, dar, într-un anunţ publicat pe pagina de Facebook, se arată că acesta a decedat înconjurat de familie.

Inimile noastre sunt îndurerate să anunțăm că incomparabilul Meat Loaf a murit în această seară, cu soția sa Deborah alături. Fiicele Pearl și Amanda și prietenii apropiați au fost alături de el în ultimele 24 de ore”, se precizează într-o declarație postată pe pagina lui de Facebook, conform BBC.

„I’d Do Anything for Love”- melodia recompensată cu un premiu Grammy

Albumele sale, printre care se remarcă trilogia ”Bat Out of Hell”, ”Bat Out of Hell II: Back into Hell” şi ”Bat Out of Hell III: The Monster is Loose”, s-au vândut în peste 80 de milioane de copii.

Unul dintre cele mai cunoscute cântece din repertoriul său este „I’d Do Anything for Love”, pentru care rockerul american a fost recompensat cu un premiu Grammy.

Meat Loaf a jucat şi în câteva filme de succes, precum ”The Rocky Horror Picture Show” (1975), ”Fight Club” (1999) şi ”The 51st State” (2002). A apărut şi în câteva seriale TV – ”Monk”, ”Glee”, ”South Park”, ”Dr. House” şi ”Tales from the Crypt”.