Un asteroid de dimensiuni uriașe va trece, în luna martie, pe lângă Terra

Asteroidul este cel mai mare și mai rapid dintre rocile spațiale care vor trece pe lângă Terra, în 2021

Un asteroid de dimensiuni impresionante și extrem de rapid va trece la o distanță mică de planeta noastră, în luna martie a acestui an, potrivit unei știri Digi24. Vorbim despre cel mai mare, însă și cel mai rapid asteroid care va trece în 2021 prin imediata apropiere a planetei noastre.

Chiar și așa, potrivit cercetărilor, nu există niciun motiv pentru ca omenirea să se simtă amenințată de „vizita” acestuia, întrucât asteroidul se va afla la două milioane de kilometri de Pământ, adică aproximativ de cinci ori dintanța dintre Lună și Terra. Astfel, ceea ce, în raport cu dimensiunile galaxiei, poate părea o distanță mică, în termeni „umani” reprezintă o distanță colosală.

Asteroidul este numit oficial 231937 (2001 FO32) și va putea fi observat de pe Pământ doar un telescop puternic, în luna martie a acestui an, relatează Space.com.

Asteroidul a fost detectat pentru prima oară de telescoapele NASA în luna martie a anului 2001, fiind monitorizat constant de atunci. Cercetărorii NASA au folosit observațiile obținute pentru calcularea orbitei asteroidului, în scopul determinării unui posibil viitor pericol din partea acestuia, mai exact, cam cât de aproape de Pământ poate ajunge acesta, în viitoarele sale peripluri prin galaxie.

Vestea bună este că, din ceea ce știm până acum, niciun asteroid descoperit până în momentul de față nu prezintă un risc major pentru Terra. Nu în următoarea sută de ani, cel puțin. Cei ce vor trăi în anul 2185 vor avea mici motive de îngrijorare, întrucât în acel an există posibilitatea ca Terra să fie lovită de un asteroid. Însă chiar și și aici vorbim despre șanse de 0,2% ca acest lucru să se întâmple.

231937 (2001 FO32), un asteroid de două ori mai mare ca Burj Khalifa

Citește și: Stevie Wonder se mută în Ghana. SUA, prea „corectă politic” pentru el