Sursa foto: Twitter/ BermondseyBoy Mai mulți participanți au folosit bicicletele municipalității, ceea ce a nemulțumit pe londonezi.

Îmbrăcați sumar sau fără haine, o mie de bicicliști au participat în cendrul Londrei la Parada Mondială a Bicicliștilor Dezbrăcați, informează Digi24.

Oamenii prezenți au protestat împotriva dependenței de combustibil și împotriva culturii autovehiculelor.

Organizatorii au declarat că protestul a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare privitor la siguranța bicicliștilor în trafic, fiind totodată un apel la protejarea mediului înconjurător.

De asemenea, unii londonezi au fost revoltați pe manifestanți deoarece au folosit chiar bicicletele municipalității. Parada a fost găzduită pentru prima dată la Londra în 2004, aceasta având loc în peste 200 de orașe din toată lumea, fiind organizată de World Naked Bike Ride (WNBR)

WNBR London este o asociație non-profit

Reamintim că organizația World Naked Bike Ride face parte din Bike Week, o oportunitate anuală de a promova ciclismul și de arăta cum această activitate poate face cu ușurință parte din viața de zi cu zi.

Participanții au descris campania cu o serie de teme și obiective, anul acesta protestul fiind împotriva dependenței globale de petrol și culturii auto. Activiștii și-au acoperit trupurile goale cu scipici, sloganuri pictare și rochii pentru eveniment.

În urmă cu un an, World Naked Bike Ride a adunat mii de cicliști, în ciuda măsurilor impuse de autorități din cauza coronavirusului. La acest eveniment au participat mii de oameni din întreaga lume.

Citește și articolul: Nivelurile de dioxid de carbon sunt cele mai ridicate din istoria omenirii