Foto: Pixabay.com

Cetățenii israelieni au fost îndemnați să evite călătoriile în Instanbul, iar cei care se află în oraș să-l părăsească din cauza amenințărilor Iranului de-ai răpi și ucide, informează Digi24.

Yair Lapid, ministrul israelian de Externe, a precizat că în ultimele săptămâni au fost salvate zeci de vieți datorită forțelor israeliene de securitate.

„Facem apel la israelieni să nu zboare la Istanbul și, dacă nu aveți un motiv bine întemeiat, nu zburați deloc în Turcia. Dacă vă aflați deja la Istanbul, întoarceți-vă în Israel cât mai repede posibil”, a spus Yair Lapid.

Oricine face rău israelienilor nu va scăpa

Totodată, ministrul israelian de Externe a mai susținut că amenințările teroriste venite din partea Iranului sunt îndreptate împotriva cetățenilor israelieni care se află în vacanță.

„Doresc, de aici, să le transmit un mesaj și iranienilor. Oricine face rău israelienilor nu va scăpa. Brațul lung al Israelului îi va ajunge, indiferent unde se află”, a afirmat  Yair Lapid.

Reamintim că Iranul acuză Israelul pentru uciderea colonelului Hassan Sayyad Khodai, un membru important în gardienii Revoluției. Khodai a fost împușcat în mașină de două persoane ce se aflau pe motocicletă.

Cu toate acestea, Israelul nu a confirmat, dar nici nu a negat posibilitatea implicării serviciilor secrete israeliene privind asasinarea colonelului. Mai mult, Israelul l-a acuzat pe Khodai că ar fi pus la cale mai multe atacuri împotriva cetățenilor săi din mai multe țări.

După o perioadă de mai bine de 10 ani, relațiile dintre Turcia și Israel au devenit mult mai strânse, motiv pentru care un număr considerabil de israelieni au decis să-și petreacă vacanțele în Turcia.

Citește și articolul despre:Israel a decretat stare de urgență în Lod