Papa Francisc
Papa Francisc

Papa Francisc, la audiența generală săptămânală, a declarat că mai multe țări europene trebuie să intervină în problema migrației. Suveranul Pontif e de părere că e nevoie ca țările din Europa să își „deschidă ușa inimii” față de cei care caută o viață mai bună.

Mai mult, Papa Francisc a precizat că e nevoie de o responsabilitate comună din partea tuturor statelor pentru a rezolva problema migranților. „De asemenea, am putut să văd cum doar câteva ţări europene suportă cea mai mare parte a consecinţelor fenomenului migraţiei în zona mediteraneană”, a mai spus el.

Papa Francisc: „Să nu fim nepăsători”

Totodată, șeful Bisericii Catolice a amintit că țările din prima linie, precum Italia, Grecia, Malta și Cipru au cerut ca și alte țări să împartă responsabilitatea pentru migranții care vin din Africa de Nord.

„În realitate, este nevoie de o responsabilitate comună din partea tuturor statelor, de la care nicio ţară nu se poate sustrage, pentru că este o problemă de umanitate”, a mai spus Suveranul Pontif.

De asemenea, Papa Francisc e de părere țările europene nu vor fi nepăsătoare față de oamenii care încearcă să își găsească o nouă casă. „Nu trebuie decât să deschideţi o uşă, uşa inimii. Să nu fim nepăsători în acest Crăciun”, a mai spus șeful Bisericii Catolice, relatează g4media.

Șeful Bisericii Catolice, mesaj pentru femeile bătute și abuzate

Cu o zi înainte, Papa Francisc a deplâns numărul mare de femei ce sunt bătute și abuzate chiar în casele lor.

 „Problema este că, pentru mine, este aproape satanic să se profite de o persoană care nu se poate apăra, care nu poate decât să [încerce] să blocheze loviturile”, a spus Papa Francisc.

Reamintim că de la debutul pandemiei de coronavirus, Suveranul Pontif a făcut mai multe comentarii despre violența domestică.

Spre exemplu, în Italia, polițiștii au raportat aproape 90 de episoade de violență împotriva femeilor în fiecare zi. Mai exact, 62% dintre acestea au fost cazuri de violență domestică.

La începutul anului 2021, Papa Francisc a schimbat legea potrivit căreia femeile nu aveau dreptul să dețină un rol important în conducerea bisericii. Altfel spus, conform noii orânduiri, femeile pot sluji în altar și să citească liturghiile.

Papa Francisc dărâmă legile arhaice: femeile vor avea dreptul să ocupe funcții în biserică