Păpădia, planta minune pentru sănătate!

Ea este folosită pentru proprietățile sale terapeutice din cele mai vechi timpuri.

Păpădia este folosită în stare crudă și uscată, atât pentru prepararea ceaiurilor și a salatelor, cât și a supelor, dar și sub formă de capsule de extract de păpădie. Păpădia este o plantă erbacee cu flori galbene, folosită pentru proprietățile sale terapeutice din cele mai vechi timpuri. Tratează anemia, datorită cantității ridicate de fier și proteine din păpădie. Consumul de păpădie crudă este indicat pentru persoanele anemice, mai ales primăvara. Păpădia previne cancerul , cantitatea mare de antioxidanți din păpădie ajutând în lupta cu radicalii liberi, protejând ADN-ul și prevenind instalarea bolii. Aportul ridicat de vitamina C și vitamina A contribuie la prevenirea acestei boli. Păpădia este bogată în acizi grași, antioxidanți și fitonutrienti care reduc inflamatia, umflăturile și durerile. Păpădia reglează tensiunea arterială, datorită proprietățile diuretice . Și conținutul de potasiu și fibre contribuie la menținerea tensiunii arteriale în parametri normali.

Păpădiile ajută organismul să slăbească, deoarece au un conținut redus de calorii.

Patru căni de păpădii nu au mai mult de 100 de calorii. Datorită proprietăților diuretice, păpădiile previn retenția de apă. Păpădia are efecte antifungice și antimicrobiene, fiind ideală pentru tratarea problemelor de la nivelul pielii. Păpădia poate fi folosită pentru tratarea iritatiilor, a eczemelor sau a ciupiturilor de insecte, fiind eficientă și pentru tratarea acneei. Păpădia este bogată în calciu, care este esențial pentru menținerea oaselor sănătoase. Sucul de păpădie ajută persoanele diabetice, stimulând pancreasul să producă insulină pentru a menține nivelul de zahăr din sânge în parametri normali. Datorită proprietăților diuretice, zahărul în exces din organism este eliminat prin urinare.Toate părțile păpădiei sunt comestibile, fie că e vorba despre frunze, tulpină, floare sau rădăcina. Atunci când este gătită, „opărită” în cazul supelor sau în salate, infuzie, în cazul ceaiurilor, păpădia își pierde din aroma amară. Pentru cei cărora le place gustul ușor amărui, este de preferat să adauge în salate, mai ales primăvara, când se găsește proaspătă la piață, tulpini și frunze de păpădie în salate ( în jur de 10 tulpini) pentru a beneficia de toate vitaminele și nutrienții acesteia.

Loredana Groza, apariție șocantă!