Un șofer din București s-a ales cu roțile sparte și cu un mesaj nu tocmai prietenos, după ce și-a parcat mașina pe locul altui șofer: “Când mai parchezi ca un prost, lasă și numărul de telefon să mai cunosc încă unul nou. Acum din cauza ta, am devenit și eu unul! Semnat: alt prost!”.

Bucureșteanul și-a parcat mașina, un Audi A3, în fața unei case din sectorul 1. Pe lângă faptul că a parcat cu două roți pe trotuar și două pe carosabil, bărbatul și-a parcat mașina pe locul unui Opel Astra Cabrio.

Ce a pățit un șofer care a parcat în fața unei case din București?

Răzbunarea poate fi satisfăcătoare mai ales când ții cu dinții de propriul loc de parcare, dar răzbunarea are și o consecință când este vorba de distrugere. Dacă incidentul va fi considerat un act de distrugere, atunci șoferul care ”s-a ocupat” de cauciucuri s-ar putea alege cu dosar penal.

Distrugerea se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani

Potrivit articolului 253 din Codul Penal, “Distrugerea, degradarea sau  aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun, săvârșită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc și dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani.”

Cu toate acestea, faptul că parchezi de ani buni în fața casei nu te face moșier pe spațiul de parcare. Persoanele care locuiesc la casă trebuie să știe un lucru de bun simț: trotuarul sau carosabilul de dincolo de gard nu sunt în proprietatea lor.

În cazul în care o altă persoană decât proprietarul imobilului parchează pe stradă în fața imobilului, poliția poate lua măsuri doar în cazul în care mașina respectivă blochează căile de acces (cum ar fi garajul, intrarea în curte sau în imobil). Desigur, nu este cazul șoferului din București, mașina acestuia neblocând nicio cale de acces.

Citește și: Berbeceanu le trasează reguli preoților din Capitală

#News